Coronavirus

Măsuri restrictive în Spania, de Crăciun

Publicat: 03 dec. 2020

Guvernul spaniol a stabilit care sunt măsurile restrictive ce se vor aplica de Crăciun.

Ministrul Sănătăţii din Spania, Salvador Illa, a delcarat că, împreună cu autorităţile regionale, guvernul spaniel a decis să limiteze reuniunile de Crăciun şi de Anul Nou la 10 persoane de familie, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Acordul, care se va aplica Ajunului Crăciunului, Crăciunului, Ajunului Anului Nou şi zilei de Anul Nou, reprezintă o uşoară relaxare a regulii actuale care permite reunirea a maximum 6 oameni, cu excepţia regiunilor care şi-au definit limite proprii.

Interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, în Spania

Începutul interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, care este în vigoare în majoritatea regiunilor Spaniei, va fi mutată de la ora 11 p.m. la 1:30 p.m., în perioada 24 decembrie-31 decembrie.

Circulaţia persoanelor între regiuni va fi interzisă în perioada 23 decembrie şi 6 ianuarie, cu excepţia vizitelor de familie.

Illa nu a explicat cum va fi monitorizată această regulă, care ar putea fi o sarcină dificilă, având în vedere câţi oameni călătoresc de Crăciun pentru a fi cu familia.

„Este de dorit ca oamenii să îşi limiteze deplasările şi contactele sociale cât mai mult posibil. Pentru a rezuma, de acest Crăciun stăm acasă”, a precizat Salvador Illa.

Fiecare regiune este liberă să înăsprească măsurile de limitare a circulaţiei oamenilor.

Stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni

Spania a instituit stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni, începând din luna noiembrie, măsură care oferă baza legală pentru impunerea de interdicţii de circulaţie şi alte restricţii.

Numărul de infectări din Spania a încetinit, dar bilanţul total, de peste 1,66 de milioane de cazuri de Covid-19, este printre cele mai ridicate din vestul Europei. Numărul total al deceselor a ajuns miercuri la 45.784.

Italienii nu vor putea participa la slujba din noaptea de Crăciun

Italienii vor avea parte de sărbători mai triste decât în anii trecuți, mai multe măsuri dure fiind impuse de guvernanți. Atfel, italienii nu vor putea participa la slujba de Crăciun.

Italia a anunțat deja restricții și limitări importante ale mobilității cetățenilor pe timpul Crăciunului și al Anului Nou, în condițiile în care se anunțau relaxări pentru perioada sărbătorilor.

Italienii nu vor putea participa la slujba din noaptea de Crăciun şi nu se vor putea deplasa între regiuni în perioada sărbătorii, a declarat miercuri un oficial din Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara se luptă cu un nivel ridicat al tatelor de infectare şi al deceselor, transmite Reuters.

Reguli ciudate de sărbători în Belgia

În Belgia au fost impuse mai multe reguli ciudate, una dintre acestea stipulând că un singur oaspete la masa de Crăciun va putea folosi toaleta, potrivit brusselstimes.com.

Din cauza pandemiei de COVID-19, anul acesta, sărbătorilor nu vor mai fi la fel ca în anii trecuţi. Nu vor mai putea fi organizate petreceri până dimineaţa și nici reuniuni mari.

„Dacă trebuie să mergeţi la toaletă, nu va mai fi nimic de făcut decât să vă întoarceţi acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității locale din Belgia.

Adauga un comentariu