Info Turism

Masuri speciale de securitate la Koln in noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea unor noi agresiuni sexuale

Publicat: 12 dec. 2016
In orasul german Koln, unde ultima noapte de Anul Nou a fost marcata de numeroase agresiuni sexuale comise de migranti, urmeaza sa fie desfasurat in noaptea de Revelion un amplu dispozitiv de securitate pentru a preveni astfel de incidente, transmite luni agentia EFE.
Primarul din Koln, Henriette Reker, a prezentat un nou ‘concept de securitate’ pentru a garanta un Revelion ‘fericit si pasnic’ si pentru a sterge imaginea de haos si insecuritate ce a fost asociata acestui oras.
Astfel, circa 1.500 de politisti, sprijiniti de firma private de paza, vor fi desfasurati pe strazi pentru a asigura securitatea in noaptea de 31 decembrie.
In ultima noapte dintre ani si in zilele care au urmat au fost depuse la politie circa 1.200 de plangeri pentru talharie sau agresiuni sexuale — ori pentru amandoua — comise asupra femeilor mai ales in zona garii si a catedralei din Koln de grupuri de barbati arabi si nord-africani. Astfel de agresiuni, dar de mai mica amploare, au avut loc tot atunci si in alte orase germane, precum si in alte cateva state vest-europene.
Aceste incidente au provocat multa emotie in Germania — tara care a primit anul trecut circa 900.000 de migranti — si au determinat inasprirea legislatiei pentru delicte sexuale. Insa cei mai multi dintre autorii acelor fapte nu au putut fi identificati, prin urmare condamnarile pronuntate de justitie au fost foarte putine.
Pe langa dispozitivul politienesc ce va fi desfasurat in noaptea de 31 decembrie, se va pune in functiune si un sistem de supraveghere video, vor fi create unitati mobile pentru a acorda asistenta femeilor in eventualitatea unor agresiuni si in apropierea Catedralei vor fi interzise petardele si focurile de artificii.
Dar dincolo de masurile de securitate, autoritatile locale din Koln au organizat si evenimente artistice pentru a convinge populatia locala sa vina fara teama in centrul orasului de Revelion, cum ar fi un spectacol de lumini la Catedrala si o prestatie muzicala a doua coruri, unul dintre ele fiind format din tineri refugiati.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit