National

Masuri sporite de securitate la frontiera cu Serbia. Care este motivul?

Publicat: 19 aug. 2016
1
Ministerul de Interne a alocat forte suplimentare de la Politia de Frontiera si de la Jandarmerie, la granita cu Serbia, dupa ce numai in cursul acestei saptamani au existat doua tentative de trecere ilegala a frontierei verzi, de catre grupuri mici de imigranti. Militarii vor fi dotati cu masini cu termoviziune, vor fi sprijiniti de patrule canine, precum si de un elicopter al MAI, care va survola zona.
„Incepand de azi-noapte, in vederea cresterii gradului de siguranta la frontiera de sud-vest a Romaniei, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara actioneaza in comun cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timis, Gruparii Mobile de Jandarmi Timis, Inspectoratelor de Politie Judetene Timis, Caras-Severin si Mehedinti, precum si Inspectoratului General de Aviatie, in baza unui plan comun de mentinere, asigurare a ordinii publice si cresterii gradului de siguranta a cetateanului, aprobat de ministrul Petre Toba”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Politiei de Frontiera.
„In aceasta perioada, efectivele care isi desfasoara in mod curent activitatea in zona de competenta a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din politisti de frontiera de la sediul I.T.P.F. Timisoara, jandarmi si politisti, care actioneaza zilnic la frontiera verde. Totodata, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Politie Judetene Timis, Caras-Severin si Mehedinti actioneaza in sistem integrat, numarul acestora putand fi suplimentat in functie de situatia operativa”, se mai arata in comunicat.
„De asemenea, echipajele de la sol beneficiaza de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviatie care executa misiuni de supraveghere aeriana in zona de competenta a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Aceste actiuni au ca scop asigurarea ordinii publice si combaterea infractionalitatii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a Romaniei. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultima generatie, autospeciale cu sistem de termoviziune si caini de serviciu. Astfel de actiuni de cooperare inter-institutionala s-au mai desfasurat si in alte zone aflate in competenta Politiei de Frontiera Romane, la frontierele de nord si de sud, contribuind astfel la cresterea gradului de siguranta a cetateanului”, precizeaza Politia de Frontiera.
Adauga un comentariu