Evenimente

Masuri suplimentare luate si in acest an pentru stoparea traditiei din comuna RUGINOASA. Zeci de politisti sunt pregatiti sa actioneze

Publicat: 30 dec. 2016
Cel mai probabil, nici in acest an nu se va tine traditia din comuna Ruginoasa unde zeci de tineri mascati se intalneau in fiecare an, in dimineata de 31 decembrie, si se loveau cu ciomege. Pentru a impiedica orice manifestare de acest tip, si in acest an autoritatile au luat masuri suplimentare. 
Seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, chestor de politie Scripniciuc Ioan a dispus luarea unor masuri suplimentare (constituirea unor dispozitive de ordine si siguranta publica si de grupe de interventie-rezerva), in contextul manifestarilor traditionale din data de 31 decembrie a.c., din comuna Ruginoasa, pentru asigurarea ordinii si linistii publice.
 
„Astfel, au fost luate toate masurile necesare ca obiceiul să se desfăşoare în limitele legale, iar echipeleoperative formate din  poliţişti de la ordine publică,  rutieră, investigaţii criminale, luptători S.A.S. şi din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase sunt pregătite să acţioneze cu fermitate, dacă situaţia o va impune. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi respectă obiceiurile locului, însă manifestările prilejuite de acestea nu justifică încălcarea legii. Astfel, informăm participanţii că vor fi luate măsurile prevăzute de lege împotriva celor care vor încălca normele contravenţionale sau penale. Atragem atenţia asupra faptului că încăierarea, ultrajul contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, vătămarea corporală, distrugerea, împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice constituie fapte cu caracter penal, care pot fi  pedepsite cu închisoarea. Solicităm locuitorilor comunei Ruginoasa să se manifeste paşnic în cadrul evenimentului, pentru ca toţi participanţii să se bucure, în linişte, de un obicei străbun”, au precizat cei de la Inspectoratul Judetean de Politie Iasi.

De precizat faptu ca in anii precedenti, cand traditia nu era blocata de politisti, in urma batailor cu ciomege au existat si victime. Multe persoane au fost nevoite sa isi petreaca Revelionul si inceputul de an in spital. Printre victime s-au numarat si minori.  loading...

Adauga un comentariu