Local

Masuri urgente de protectie impotriva caniculei, luate de echipele Primariei

Publicat: 24 iun. 2016

@ Serviciile din subordinea municipalitatii actioneaza pentru combaterea efectelor caniculei, prin monitorizarea cursurilor de apa, cazarea cersetorilor si a persoanelor fara adapost, dar si controale facute la comerciantii cu produse perisabile

Temperaturile extreme inregistrate in aceasta perioada i-au mobilizat pe angajatii din subordinea municipalitatii, pentru a diminua cat se poate de mult efectele cauzate de canicula. Astfel, Politia Locala a suplimentat numarul agentilor de patrulare pe timp de noapte si au intensificat masurile pentru retinerea cersetorilor si persoanelor fara adapost, pentru a-i dirija pe acestia spre adaposturi pe perioada caniculara.

Totodata, politistii locali din subordinea municipalitatii au intensificat controalele în pietele agroalimentare si la comerciantii stradali care vand produse alimentare perisabile. De asemenea, in pietele agroalimentare si in bazar se asigura furnizarea de apa potabila. Agentii locali verifica ca produsele producatorilor primari, în pietele agroalimentare, sa fie comercializate doar pâna la ora 10:00.

Pe langa asta, au fost luate mai multe masuri pentru a diminua pe cat posibil efectele provocate de vremea caniculara asupra populatiei. Fântânile arteziene sunt puse în functiune si pe timpul noptii, iar reprezentantii Primariei Iasi distribuie materiale informative cuprinzând recomandari pentru populatie în caz de canicula. In paralel cu aceasta campanie de informare, se realizeaza si o evidentiere a persoanelor care se afla in pozitii de risc din cauza caniculei.

„Au fost dispuse identificarea si evidentierea persoanelor cu dizabilitati, boli cronice, posibilitati materiale si financiare reduse în vederea acordarii de ajutor, inclusiv apa minerala, sucuri si fructe. Totodata, societatile si regiile furnizoare de utilitati publice vor trebui sa doteze punctele de încasare a facturilor cu echipamente de climatizare si dozatoare de apa”, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene.

La capetele de trasee ale transportului public din Iasi se pot face aprovizionari cu apa rece, iar angajatii Regiei Autonome de Transport Public au anuntat ca monitorizeaza permanent mijloacele de transport în comun, pentru preluarea persoanelor care necesita sprijin si asistenta medicala din cauza caniculei.loading...

Adauga un comentariu