Local

Măsurile de dezinfecție a orașului luate de autorități în necunoștință de cauză. Specialiștii au fost consultați?

Publicat: 06 apr. 2020

Continuă acțiunea de spălare cu apă clorinată pentru dezinfecția străzilor, trotuarelor, piețelor și stațiilor CTP. Totuși aceste substanțe ne fac mai mult rău decât bine. Nu o spunem noi ci un renumit medic pneumolog.

„Măsurile de dezinfecție a străzilor și a parcurilor cu hipoclorit pot fi dăunătoare pentru sănătatea respiratorie și nu au nici o valoare pentru combaterea infecției cu noul coronavirus. Cei care le folosesc o fac pentru amăgirea populației. Un lucru interesant este că gradul de poluare a scăzut și în Iași dar brusc reapare după ce se efectuează dezinfecția cu hipoclorit. Atenție, măsurile trebuie luate în cunoștință de cauză și nu după ureche.” a declarat pentru BZI prof. dr. Traian Mihăescu.

Medicul însă ne asigură că există o serie de măsuri pe care le putem aplica în propria locuință pentru a scădea riscul infectării cu covid-19.

„Dezinfecția în locuințe este altceva. Hipocloritul poate fi folosit în case. Eu propun, dar văd că nu se folosește, apa oxigenată. Este foarte bună și accesibilă.

Să știți că se face supralicitație cu posibilitatea de a fi transmis virusul de pe mânerul ușii, sonerie ori lift. În general, în această boală transmiterea este de la viu la viu. Comportamentul omului infectat este cel care generează poluarea anumitor suprafețe din jurul nostru. Igiena toaletelor și a bucătăriei este foarte importantă și nu în ultimul rând, spălatul pe mâini.” a adăugat renumitul pneumolog.
Adauga un comentariu