Actualitate

Material pentru ANI! Ce averi colosale au cei care conduc Iasul

Publicat: 01 iul. 2014
1

@ Case in zone de lux, masini scumpe si zeci de conturi bancare @ Averile unor consilieri judeteni ai Iasului pot rivaliza cu cele ale afaceristilor de succes @ Majoritatea consilierilor judeteni, fie de la putrere, fie din opozitie nu s-au grabit insa sa arate in public ce averi au

Alesii judetului nu s-au grabit aproape deloc sa-si faca publice averile. Desi unii detin adevarate palate sau autoturisme de lux, majoritatea nu si-au actualizat averile. Din cei aproape 40 de consilieri judeteni, doar cativa au ajuns sa-si declare averile. Consilierul judetean PSD Cristian Stanciu se numara printre cei mai instariti alesi din CJ. Acesta detine un teren agricol in comuna Pomarla, judetul Botosani, un alt teren intravilan cumparat prin 2007 in municipiul Iasi si un teren forestier in comuna Barnova. Stanciu are si doua case de locuit, ambele in municipiul Iasi. Alaturi de acestea mai are deschise cinci conturi in lei, euro si dolari americani. Liderul de grup al PSD din Consiliul Judetean are 22 de mii de euro in conturi, 3.000 lei si alti 1.600 dolari americani. Stanciu are datorii inregistrate catre propriile firme, FEG Education si FEG SRL in valoare totala de peste 160 mii de lei, dar si catre o institutie bancara, unde are un debit de peste 7.500 lei. Anul trecut, de la FEG a incasat aproape 9.000 lei, ca si indemnizatia de ales judetean ce se ridica tot la 9.000 lei. Sotia sa a ridicat de la FEG in total peste 77 mii de lei. Stanciu detine calitatea de asociat sau administrator la sapte societati comerciale si a avut numeroase contracte cu statul in decursul anului trecut. Sapte contracte a prins familia Stanciu cu statul roman, majoritatea obtine de pe urma proiectelor derulate prin programele operationale sectoriale. Valoarea totala a acestor proiecte a fost de peste 5,3 milioane de lei si de peste 165 mii de euro.

Social democrata Petra Carp, trezorierul organizatiei municipale a partidului, detine un teren agricol in comuna Raducaneni si doua terenuri intravilane in comuna Gorban. Petra Carp detine un apartament de doua camere in municipiul Iasi, dobandit in anul 1995 si alte doua case de locuit, ambele in comuna Gorban. Petra Carp sustine ca nu are active financiare si nici datorii inregistrate. Anul trecut, din monitorizarea contabilitatii la unele firme, Petra Carp a beneficiat de circa 30.000 lei si de alti 12.500 lei ca referent la Camera Deputatilor. De la Consiliul Judetean Iasi, Carp a beneficiat de aproximativ 15.000 lei.

Un alt consilier PSD, Mihaela Ivancia, a aratat ca nu detine vreun teren si ca are un apartament din 2004 in municipiul Iasi. Social democrata are un autoturism Peugeot, fabricat in anul 2011 si ca detine un cont de aproximativ 12.000 lei deschis la o banca din municipiul Iasi. Ivancia a inregistrat insa si datorii. Consilierul PSD are un debit de 17 mii de dolari si un altul de 50.000 lei. Anul trecut a incasat si o bursa de 700 euro de la Universitatea Agronomica din Iasi, dar si alti 40 mii de lei ca si coordonator departament la aceeasi universitate. Sotul ei a ridicat anul trecut 36 mii de lei de pe urma unor activitati ca inginer. De la Consiliul Judetean a incasat putin peste 10.000 lei, iar de la Ecopiata SA, unde este membru in Consiliul de Administratie a mai ridicat aproape aceeasi suma de bani.

Consilierul PSD Mihai Pintilei a aratat ca detine un teren intravilan in satul Poieni, comuna Schitu Duca, un apartament cu cinci camere si un spatiu medical in municipiul Iasi, un alt apartament de doua camere in Targu Mures si o casa de locuit in Schitu Duca. Acesta mai detine doua autoturisme, printre care un Daewoo Cielo si un Ford Fiesta, are doua credite deschise la unele banci, in valoare de peste 40.000 euro si anul trecut, alaturi de sotie a obtinut din servicii medicale peste 400.000 de lei.

Saracie in opozitie

Consilierul PNL Florica Petrache a aratat ca nu detine absolut nimic, case, terenuri sau masini in nume personal. Florica Petrache are insa doua credite de 10.000 euro si 50.000 lei si de pe urma functiei de asistent medical sef de la Spitalul de Boli Infectioase s-a ales cu 76 mii de lei. Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, liberalul Victor Chirila detine cinci terenuri agricole si intravilane in Barnova si Vaslui. O parte sunt dobandite alaturi de actuala sotie. Mai are un apartament in Iasi si o casa de locuit in Vaslui, detine un autoturism Opel Corsa, nu are plasamente si nici datorii, iar anul trecut de la CJ a incasat aproximativ 55.000 de lei. Chirila plateste in schimb si o pensie alimentara de 25.000 lei anual catre un copil provenit din alta relatie.

Democrat liberalul Catalin Morosanu nu detine niciun teren in proprietate personala, dar are o casa de vacanta in zona Galata. Nu are active financiare si nici datorii, iar anul trecut a incasat 10.000 euro ca drepturi de imagine de pe urma activitatii de sportiv profesionist.

Liderul de grup al consilierilor judeteni PP-DD, Liviu Vornicu, a aratat ca detine un teren intravilan in Barnova si doua agricole in Dumesti si zona Bucium, mai detine un apartament in Iasi si o casa de locuit in Barnova. Vornicu mai detine un autoturism Toyota Avensis din 2005 si are active financiare de 32 mii de lei. De pe urma functiei de director la o societate comerciala a incasat 35 mii de lei, iar de la CJ a ridicat 10.000 lei.

Citeste si: Averile sefilor Iasului! Nu o sa crezi ce case si terenuri au

Adauga un comentariu