Mozaic muzical

Matilda Pascal Cojocărița este în doliu. Fostul soț al artistei s-a stins din viață

Publicat: 20 sept. 2021
Matilda Pascal Cojocărița este in doliu
Fostul sot al Matildei Pascal Cojocărița a murit

Îndrăgita artistă Matilda Pascal Cojocărița este în doliu după ce fostul soț al acesteia s-a stins din viață. Vestea a fost transmisă chiar de cântăreață. Ioan Cojocărița a trăit alături de artistă timp de 13 ani. Cei doi au împreună un copil.

”Ai fost OMUL cu care am petrecut anii tinereții, 13 la număr , cu care am început viața de familie, OMUL care mi-a dăruit cel mai frumos și scump cadou de pe pământ, pe Alin, copilul nostru . Am rămas într-o frumoasa relație de prietenie pe viață .

De data aceasta soarta a fos mult mai crudă și ne-a despărțit pentru totdeauna …ne-ai părăsit! Nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru sufletul tău nobil! Drum lin către stele Jane ! Dumnezeu să te ierte și să-ți odihnească sufletul în pace !”, este mesajul postat pe Facebook de îndrăgita cântăreață de muzică populară.

Matilda Pascal Cojocărița este în doliu

Matilda Pascal Cojocărița a fost împreună cu Ioan vreme de 13 ani. În urma mariajului lor s-a născut Alin, fiul lor, ajuns acum la vârsta de 33 de ani.

Până în acest moment nu se cunosc cu exactitate cauzele care au dus la decesul bărbatului. În prezent, cântăreața de muzică populară și-a refăcut viața alături de violonistul Ștefan Cigu, cu care este împreună de mai bine de 28 de ani de zile. Cei doi conduc acum o afacere de succes.

Deși s-a recăsătorit artista a rămas în relații bune cu fostul soț, de dragul fiului lor. Ioan Cojocărița era fost rugbist și locuia de ani buni la Milano, în Italia. Ioan Cojocărița a fost prezent și la nunta fiului său, Alin, în 2012, și chiar dacă se afla departe, era prezent în viața fostei sale soțîi și a fiului lor. El își vedea cât de des putea nepoții, pe care îi are din partea lui Alin, pe Adam și pe Tudor.

Internauțîi au asaltat-o acum pe artistă cu mesaje de condoleanțe. ”Condoleanțe sincere! Înțelepte considerente despre viață, despre istoria trăita și pe care o respectați. A rămâne om, tine doar de rafinamentul caracterului fiecăruia! Respect doamna Matilda!”, ”Dumnezeu să-l odihnească și să-l ierte. Condoleanțe familiei!”, sunt doar câteva dintre mesajele primite.

Cine este Matilda Pascal Cojocărița

Matilda Pascal Cojocărița s-a născut într-o familie de oameni simpli, care aveau deja trei copii. A copilărit în orașul natal până la 17 ani.

Studiile liceale și le-a absolvit la Liceul Emil Racoviță din Iași, cursuri serale, iar cele superioare la Facultatea de Muzică, în cadrul Universitații Spiru Haret, de curând absolvind și masteratul în folclor. După absolvirea liceului s-a angajat la Combinatul de fire și fibre sintetice din Iași, unde s-a înscris în ansamblul combinatului. Acolo, a cântat muzică populară și ușoară și a participat și la dansuri populare.

În 1979 a câștigat echivalentul de atunci al titlului „MISS România” din zilele noastre, și anume locul 1 al primului concurs de frumusețe feminină din România, sub deviza „Muncă, Tinerețe, Frumusețe”, concurs ce a avut loc la Costinești.

S-a căsătorit pentru prima oară în 1980, căsătorie în urma căreia s-a născut primul ei copil, un băiat. După o perioadă de timp pleacă, împreună cu copilul în vârstă de 13 ani, la Bistrița, la violonistul Ștefan Cigu, cel cu care se cunoștea din diversele concerte avute în țară. După ceva timp, cei doi își unesc destinele și formează una din cele mai frumoase și stabile perechi din lumea muzicii populare.

Cei doi s-au stabilit în Bistrița, alături de cei 3 copii ai lor (băiatul Matildei din prima căsătorie și un băiat și o fată ai lui Ștefan dintr-o căsătorie anterioară). Cei trei copii ai familiei au urmat tot cariere muzicale.

Adauga un comentariu