Stiri si curiozitati

Maurice Munteanu, critic la adresa referendumului:«Cand ati vazut voi 2 barbati sarutandu-se pe strada?»

Publicat: 20 sept. 2018
Portret alb negru Maurice Munteanu cu barba
Maurice Munteanu

Dupa ce Parlamentul Romaniei a adoptat proiectul de lege potrivit caruia familia trebuie redefinita in Constitutie, mai multe voci au criticat vehement aceasta initiativa, explicand ca referendumul ce va fi organizat in acest sens este mult prea costisitor, in timp ce Romania se confrunta cu probleme care sunt cu adevarat grave.

Proiectul de lege a devenit in scurt timp unul extrem de controversat, mai multe vedete autohtone comentand vehement subiectul si anuntand ca vor boicota referendumul, ce va avea loc in data de 7 octombrie, prin neprezentare. Legea vizeaza schimbarea unei constructii de cuvinte din Constitutia Romaniei, dat fiind faptul ca in definitia actuala a familiei apare sintagma „uniunea dintre soti”.

Cei care incurajeaza demersul doresc ca familia sa fie definita ca fiind „uniunea dintre un barbat si o femeie”, pentru a se interzice definitiv casatoria intre persoane de acelasi sex pe spatiul tarii noastre. Multe persoane sunt de parere insa ca acest demers reprezinta ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor si ca mariajul intre persoanele de acelasi sex este ultima problema de care cetatenii Romaniei ar trebui sa se ingrijoreze. Maurice Munteanu a dorit sa atraga atentia asupra problemelor reale cu care se confrunta tara noastra.

„De ieri pana astazi a trebuit sa blochez virtual un numar considerabil de cetateni (printre ei se numara 14 profesori de gimnaziu in tara, iar dintre acestia trei sunt profesori de istorie!), cetateni scarbiti de traumele cu care ar putea ramane copiii daca ar vedea pe strada doi barbati sarutandu-se. Doi barbati, atentie!

Pentru ca, nu-i asa, filmele porno cu lesbiene, filme care fac deliciul multor tati din familii traditionale, sunt OK. Si, in consecinta, nici copiii nu ar avea traume daca ar vedea doua femei sarutandu-se pe strada, pentru ca ar avea grija tatii sa le explice cum sta treaba. Dar altceva voiam sa sesisez – sa luam, de exemplu, cazul orasului Falticeni, de unde mi-a scris o profesoara de Limba Romana – cand au fost vazuti ultima data, in Falticeni, doi barbati sarutandu-se pe strada?”, a sustinut Maurice Munteanu pe retelele de socializare.

„Si, in general, cand ati vazut voi ultima data, in orice coltisor din Romania, doi barbati sarutandu-se pe strada? Am vaga senzatie ca in Falticeni, dar si in Romania, peste tot, exista mult mai multe mame minore (cu traume reale), pentru ca toti stim, cred, care-i treaba cu orele de educatie sexuala in scoli. Mi se pare incredibil ca in tara care este pe primul loc in UE cu cele mai multe mame minore, un profesor poate ridica astfel de probleme. Pentru acesti, sa le spunem profesori, e mult mai OK sa aiba eleve care nasc in urma abuzurilor si violurilor la doar 10-12 ani.

Si e mult mai ok pentru ei ca acei copii, rezultati in urma acestor abuzuri, sa ia calea orfelinatelor. Sa nu uitam, totusi, cum au reactionat oamenii din Titu in cazul de viol al adolescentei rapite de cinci barbati, acum doi ani – concluzia: a fost vina ei! De ce era machiata? De ce purta fusta scurta? Ce vina au baietii daca i-a provocat? Hello, Romania! Hello, doamna profesoara!”, a mai scris Maurice Munteanu pe contul personal de Facebook.

Adauga un comentariu