Sport

Max Mosley, fostul președinte FIA, a murit. Bărbatul suferea de cancer

Publicat: 25 mai 2021
Max Mosley a murit la 81 de ani
Max Mosley, fostul președintele Federației Internaționale de Automobilism (FIA), a murit la 81 de ani după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Max Mosley, fostul președinte FIA, a murit la vârstă de 81 de ani. Bărbatul a fost diagnosticat cu cancer și a trecut printr-o perioadă extrem de grea atunci când fiul său, Alexander (39 de ani), care suferea de depresie, a murit în urma unei supradoze de cocaină în 2009.

Autopsia lui Alexander Mosley a dovedit faptul că acesta avea 11 mililitri de cocaină în corpul său.

Max Mosley, fostul președintele Federației Internaționale de Automobilism (FIA), a murit

Max Mosley a fost în funcția de președinte al Federației Internaționale de Automobilism (FIA), pentru trei mandate, în perioada 1993-2009. Acesta s-a stins din viață luni, la vârsta de 81 de ani.

În data de 30 martie 2008, Mosley a fost implicat într-un scandal sexual scos la iveala de ziarul englez News of the World. Publicația a publicat atunci niște cadre preluate dintr-un videoclip de 5 ore în care Mosley a fost văzut participând la o orgie cu prostituate în uniforme naziste.

Din cauza acestui scandal, Max a fost nevoit să amâne decizia de a rămâne în fruntea FIA. În același an, pe 3 iunie s-a pronunţat în favoarea menţinerii poziţiei sale cu 103 voturi „pentru”, 55 „împotrivă”, 7 abţineri şi 4 voturi nule.

O instanță britanică a condamnat ziarul „News of the World” să plătească 60.000 de lire sterline drept despăgubire, pe 24 iulie 2008. Aceștia au fost acuzați de încălcarea vieţii private a persoanelor implicate. Mosley s-a angajat într-o bătălie legală împotriva Google pentru a elimina urmele imaginilor şi videoclipurilor.

Pe 24 iunie 2009, el a anunţat că nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al FIA. Locul i-a fost luat de CEO al Ferrari, Jean Todt.

Lumea sportului din România este și ea în doliu

Lumea sportului din România trece prin clipe extrem de grele. Antrenorul CSM Reșița, Valentin Boșca, a murit la 57 de ani după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate destul de grave. Acesta era cunoscut în rândul fanilor și a conducerii clubului drept unul dintre cei mai fideli jucători pe care CSM Reșița i-a avut vreodată.

O altă pierdere de marcă din sportul românesc a fost și cea a fostului mare rugby-ist român Alexandru Teofilovici care s-a stins din viață la 92 de ani. Fostul sportiv a fost unul dintre jucătorii care au luat parte la una dintre marile realizări ale sportului cu mingea ovală din România, după victoria din meciul cu Franța, scor 11-8.

Max Mosley, fostul președintele Federației Internaționale de Automobilism (FIA), a murit la 81 de ani după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Adauga un comentariu