National

Mazare: Sunt vanat de lux pentru DNA

Publicat: 16 sept. 2014
1

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, sustine ca este ‘un vanat de lux’ pentru DNA si va continua sa critice sistemul ‘represiv’, care ‘actioneaza pe nedrept si la ordine politice’.

‘Dupa 25 de ani de la Revolutie cred ca ai voie sa injuri sistemul, ca de aia l-am dat jos pe Ceausescu. Dupa 25 de ani, ajungem la o situatie in care eram si in perioada respectiva. Daca injurai sistemul riscai sa intri in puscarie. Au fost niste afirmatii nu referitoare la un om anume, ci la un sistem, care eu cred ca este represiv si actioneaza pe nedrept si la ordine politice. Lucrul asta o sa-l spun in continuare, sa nu credeti ca m-am speriat’, a declarat marti Radu Mazare la Curtea de Apel Bucuresti, unde se desfasoara un nou termen al procesului privind retrocedari ilegale de terenuri.

Citeste si Face ce face, Mazare tot in fata instantei ajunge

Saptamana trecuta, la o reuniune publica a PSD, Radu Mazare a adresat cuvinte jignitoare procurorului de la DNA care il ancheteaza: ‘Poate sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenta si timp de cinci luni de zile in dosarul meu sa nu faca niciun act procurorii. Pai (limbaj trivial la adresa procurorului de caz n.n.), cand m-ai luat cu mascati si ai zis ca e urgenta, ca de-aia m-ai adus la DNA, ca era stare de urgenta, dupa aia trec cinci luni de zile fara ca tu sa faci o hartie!? De asta trebuie sa-l votam pe Ponta, ca noi care mai stam pe aici liberi, neliberi, sa traim intr-o tara normala’.

Citeste si Mazare a fost la un PAS de MOARTE!

Intrebat marti de jurnalisti daca ii pare rau de cele afirmate atunci, Mazare a spus: ‘Nu neaparat, nu as putea sa spun, pentru ca in esenta critica era aceeasi. Sigur ca am folosit acea injuratura foarte populara, poate nu ar fi trebuit sa o spun, pentru ca vad ca s-au inflamat foarte’.

Citeste si Radu Mazare acuzat de DNA de PRESIUNI ASUPRA JUSTITIEI – UPDATE

De asemenea, Mazare a fost intrebat daca isi mentine declaratia ca pleaca din tara daca Victor Ponta nu iese presedinte si nu se schimba sistemul. ‘Eu nu am spus sa plec din tara, am spus sa plec si sa renunt la primarie, pentru ca nu se poate lucra in modul asta. Sunt primar de 14 ani, sigur ca imi place sa merg cu fruntea sus, sa fac lucruri bune pentru oameni, dar fiecare isi cantareste propria viata. Daca este nevoie sa stau patru zile pe saptamana cu avocatii, nu stiu daca se merita. As putea sa fac orice altceva si sa nu am aceste presiuni politice (…) Este o dusmanie, este clara, a unora din sistem impotriva noastra. Eu sunt vanat de lux si acum cu atat mai mult. Probabil, cel mai bine ar fi fost sa adopt politica strutului’, a mai spus primarul din Constanta, conform Agerpres.

Adauga un comentariu