Internationale

Mazare Tikka Masala

Publicat: 25 ian. 2012

Ingrediente:

4 pulpe de pui
2 cepe potrivite
2 cm radacina de ghimbir razuit
1/2 lingurita de pasta de ardei iute
2-3 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
1 conserva de rosii tocate
1 lingura de alune sarate
1 lingura garam masala
1 varf de lingurita praf de chili
o lingura de zahar
coriandru tocat
2 linguri de lapte de cocos
zeama de la o jumatate de lamaie
400 gr mazare
sare dupa gust

Mod de preparare:

Ceapa, ghimbirul, pasta de ardei iute si usturoiul se soteaza in putin ulei, se adauga o lingura de praf de garam masala, praf de chili si zaharul. Dupa ce sa inmuiat ceapa, se pune o lingura de pasta de tomate, conserva de rosii tocate, alunele, apoi toata compozitia se da prin blender, si din nou pe foc.

Pulpele le-am prajit separat, condimentate cu sare si putin praf de curry. Dupa ce am blenduit cele de mai sus si am prajit pulpele, le-am pus impreuna pe foc, am adaugat mazarea si zeama de lamaie si am lasat sa fiarba pana cand sa inmuiat mazarea. Dupa ce am stins focul, am adaugat si laptele de cocos. Am lasat sa se raceasca putin, sub capac, ca aromele sa se intrepatrunda. Se poate servi cu paine naan sau obisnuita
Mazare Tikka Masala pregatita de Dia.



loading...

Adauga un comentariu