Magazin

Mazda CX-5 si Mazda3 facelift debuteaza luna viitoare

Publicat: 02 aug. 2011
1

Mazda vine la Salonul Auto de la Frankfurt cu doua premiere importante. Constructorul japonez pregateste pentru aceasta toamna fratele mai mic al actualului CX-7 si un facelift discret pentru Mazda3. Atentia asiaticilor se va canaliza asupra noului CX-5, un SUV compact destinat a utiliza tehnologia Sky Activ, recunoscuta deja pentru progresul tehnologic dobandit în materie de sasiu, caroserie, motorizari si transmisii. Noul model va fi si promotorul noului limbaj de design Kodo, inaugurat pe conceptele Shinari si Minagi. Tocmai aceasta transpunere a filosofiei pe vehiculele de serie va face ca CX-5 sa se bucure de un puternic impact vizual frontal. Grila va avea un design nou, blocurile optice vor fi mai agresive, iar caroseria va inspira vitalitate si agilitate.
Versiunea europeana a crossover-ului nipon va fi propulsata de motorul de 2.0 litri pe benzina si de unitatea diesel de 2.2 litri, în doua versiuni de putere: Standard Power si High Power. Toate cele trei propulsoare vor avea un raport de compresie de 14:1, element fundamental în justificarea eficientei si diminuarea consumului.
Rezultatele se vor vedea în fisa tehnica. Versiunea diesel entry-level, cu tractiune anterioara, cutie manuala Sky Active MT si sistem start-stop, va fi capabila sa emita doar 120 de g/km, o valoare extrem de redusa pentru un model din acest segment.
Tot la Frankfurt, standul japonezilor va gazdui si premiera faceliftului operat pe Mazda3. Desi informatiile sunt putine, ne putem astepta la retusuri minore la nivelul caroseriei si la o îmbunatatire a interiorului.
Gama de motorizari va fi si ea îmbunatatita, toate aceste modificari urmand sa faca din compactul asiatic un model mai atractiv în segment.

Adauga un comentariu