Actualitate

Mazda MX-5 – o editie speciala aniversara a roadsterului va fi lansata la Geneva

Publicat: 01 feb. 2010
1

Mazda aniverseaza doua decenii de succes in domeniul roadstererelor prin lansarea in premiera in cadrul Salonului Auto de la Geneva a modelului aniversar Mazda MX-5 – 20 de ani. Acest model va avea o productie limitata de 2.000 de unitati, va fi disponibil doar in Europa. Masina va fi echipata cu o editie speciala de placute aniversare pentru praguri, din otel inoxidabil, cu numere paneuropene (de la 1 la 2.000)

Bazat pe versiunea anterioara, echipat cu motorul de 1.8 litri cu soft top, acest model are un pachet exterior special integrand o grila, manere si faruri fascia cromate, alaturi de lumini de ceata cu aspect sidefat, jante de 17 inchi din aluminiu si logo-ul aniversar de 20 de ani.

Poate fi comandat in trei culori – True Red, Crystal White Pearl si special pentru aceasta editie o noua culoare – Aurora Blue – cu elemente decorative de interior asortate. Pentru a spori sportivitatea automobilului, a fost introdusa si o bara de rigidizare pentru suspensia fata.

Alaturi de editia speciala Mazda MX-5, la Geneva va fi prezentata in premiera si noua Mazda5. Acest autoturism de familie va oferi europenilor un design ce o va diferentia de celelalte autoturisme din segmentul C-MAV, un motor nou pe benzina de 2.0 litri echipat cu sistemul i-STOP care reuseste sa obtina reducerea cu aproximativ 15% a emisiilor de CO2, comparativ cu motorul de 2.0 litri pe care il inlocuieste. Nu in ultiul rand, flexibilitate crescuta in interior datorita spatiului suficient pentru sapte pesoane, sistemului Krakuri si a usilor spate glisante.

De asemenea, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, Mazda va sublinia eforturile continue privind mediul inconjurator prin intermediul premierei europene a conceptului de generatie viitoare SKY – incluzand motorul SKY-G pe benzina si SKY-D diesel si transmisia automata Mazda Sky-Drive – programate pentru lansare globala in 2011. Aceste noi produse vor aduce o contributie majora la reducerea consumului de combustibil pana la 30% in 2015, si anume:

– Motorul SKY-G pe benzina va folosi cu 15% mai putin combustibil fata de motorul anterior de 2.0l si va fi la fel de eficient
ca si cel de 2.2l diesel.

– Motorul SKY-D diesel va imbunatati consumul
cu 20% in comparatie cu actualul motor Mazda 2.2l diesel.

– Transmia automata va imbunatati economia de combustibil cu 5% si va fi perfect compatibil pentru motoarele SKY ce ofera senzatia de schimbare a vitezelor ca o transmisie cu dublu ambreiaj.

Tags:
Adauga un comentariu