Secretele istoriei

McCain ataca Rusia: Putin nu e interesat sa fie partenerul SUA. Siria e ca un „exercitiu de tragere”

Publicat: 15 feb. 2016

Senatorul american John McCain a acuzat Rusia ca trateaza situatia din Sira drept un „exercitiu de tragere” si ca presedintele Vladimir Putin nu doreste sa fie partenerul SUA.

McCain, presedinte al comitetului senatorial pentru Serviciile Armate, a vorbti duminica la Conferinta de Securitate de la Munchen, Germania, unde a criticat interventia presedintelui Putin in razboiul civil din Siria, scrie CNN.

„Putin nu este interesat sa fie partenerul nostru”, a afirmat McCain, care a adaugat ca liderul de la Kremlin vrea sa „sprijine regimul Assad”.

De cand a intervenit in conflictul din Siria, in septembrie anul trecut, Rusia a bombardat aerian pozitii ale rebelilor sirieni. Occidentul acuza ca sunt vizati rebelii moderati pentru a sprijini regimul dictatorului Bashar al-Assad, in vreme ce Rusia neaga si sustine ca distruge doar tinte teroriste.

Vezi si Europa, pregatita de RAZBOI cu Rusia

Putin „vrea sa restabileasca Rusia ca putere majora in Orientul Mijlociu. El vrea sa foloseasca Siria ca exercitiu de tragere pentru armata in plina modernizare a Rusiei, vrea sa faca din provincia Latakia un bastion militar de unde sa intareasca si sa puna in practica sfera de influenta a Rusiei – un nou Kaliningrad sau Crimeea – si vrea sa exacerbeze criza refugiatilor si sa o foloseasca la fel ca pe o arma pentru a diviza alianta trans-atlantica si a submina proiectul european”, si-a continuat McCain acuzatiile.

Comentariile sale vin pe fondul criticilor tot mai intense privind actiunile Rusiei in Siria si dupa acordul international cu privire la o incetare a ostilitatilor.

Secretarul american de Stat, John Kerry, a afirmat, la Munchen, sambata, ca loviturile Rusiei in Siria au fost „in general impotriva gruparilor legitime de opozitie”, iar McCain a reluat ideea duminica, spunand ca recentul acord necesita ca „gruparile de opozitie sa inceteze sa lupte, insa permite Rusiei sa continue sa bombardeze teroristii, care in opinia sa sunt toti, inclusiv civilii”.

„Rusia a bombardat civili si grupuri moderate de opozitie de luni intregi fara a da socoteala”, a mai acuzat acesta.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit