International

McDonald’s si-a pus Vaticanul in cap: Este o rusine si o lipsa de respect

Publicat: 03 ian. 2017
1
McDonald’s si-a atras critici dure din partea Vaticanului dupa ce a deschis un restaurant imens de tip fast-food la parterul unei cladiri istorice din Cetatea Eterna, cu vedere spre Piata Sfantul Petru, in inima Vaticanului, noteaza stiripesurse.ro.
Celebra companie si-a inaugurat restaurantul din inima Vaticanului, in ciuda obiectiilor formulate de unii reprezentanti ai Bisericii Catolice si de rezidentii zonei. Intr-un interviu pentru ziarul La Repubblica, cardinalul Elio Sgreccia a a declarat ca deschiderea restaurantului este o „rusine”, si ca acest spatiu ar fi trebuit folosit pentru a-i ajuta pe nevoiasi, scrie New York Times.
Conform contractului incheiat cu fondul care administreaza proprietatile imobiliare ale Sfantului Scaun, compania americana va plati nu mai putin de 30.000 de euro chirie lunara pentru spatiul de 538 mp de la parterul unei cladiri in care locuiesc mai multi cardinali catolici, in apartamentele de la etaje.
Se pare ca vecinii „de deasupra” nu sunt prea incantati de invadarea pamantului sfant al Vaticanului de catre compania ce este privita drept un simbol al capitalismului occidental si al alimentatiei nesanatoase.
Cardinalul Elio Sgreccia a catalogat investitia ca fiind „perversa si lipsita de respect” fata de mostenirea culturala crestina, specificul Pietei Sfantul Petru si gastronomia italiana, in general.
Adauga un comentariu