National

MEC: Etapa specială a Evaluării Naționale sesiunea iunie 2020. Câți candidați s-au prezentat

Publicat: 30 iun. 2020

MEC: Etapa specială a Evaluării Naționale sesiunea iunie 2020. Astăzi, 30 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul etapei speciale a Evaluării Naționale (sesiunea 2020). Din cei 202 candidați înscriși pentru susținerea probei au fost prezenți 181 de candidați. Nu s-au prezentat 21 de candidați. Doi candidați au beneficiat de recunoașterea probei. Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura celor care au susținut proba să depășească maximul de 37,3 grade Celsius.

MEC: Etapa specială a Evaluării Naționale sesiunea iunie 2020

Subiectul și baremul de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, la ora 15.00.

Ultima probă – Limba și literatura maternă – va fi susținută mâine, 1 iulie, de 9 elevi (6 la Limba și literatură maghiară și 3 la Limba și literatura germană).

Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Calendar Evaluare Națională 2020 sesiune specială

Calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020 a fost comunicat de către Ministerul Educației și Cercetării.

Înscrierile vor avea loc în perioada 22-26 iunie.

Proba scrisă de Limba și literatura română va fi susţinută pe 29 iunie, în data de 30 iunie, cea la matematică, iar pe 1 iulie, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele pentru sesiunea specială a Evaluării Naţionale vor fi afișate pe 2 iulie, iar contestațiile vor fi judecate până pe 4 iulie.

”La aceste sesiuni speciale, vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, se arată într-un ordin semnat de ministrul Monica Anisie.

Calendarul complet al sesiunii speciale a Evaluării Naţionale

22-26 iunie 2020 – înscrierea candidaţilor

29 iunie 2020 – Limba şi literatura română

30 iunie 2020 – Matematică

1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă

2 iulie 2020 – afişarea rezultatelor (ora 12.00)

2 iulie 2020 – depunerea contestaţiilor (între orele 14.00 – 19.00)

4 iulie 2020 – afişarea rezultatelor finale (după ora 12.00).;

Pe lângă calendarul complet al sesiunii speciale a Evaluării Naţionale 2020, este foarte important de ştiut că în această sesiune pot participa doar cei ce au lipsit motivat. Iată care sunt situaţiile în care absenţa este una bine întemeiată; fie erau în izolare, fie în spital, fie au avut temperatura peste maximul admis.

Elevii care au lipsit nemotivat vor participa la admitere pe baza mediei generale din clasele 5-8, care are o pondere de doar 20 de procente.

Adauga un comentariu