Magazin

Mecanicii auto te invata 8 lucruri pe care nu ar trebui sa i le faci niciodata masinii tale

Publicat: 04 ian. 2018

In timp ce masinile moderne au numeroase caracteristici legate de siguranta si un computer care face ca totul sa functioneze corect, inclusiv sa blocheze comenzile care ar fi contradictorii si sa avertizeze soferul cu privire la anumite probleme. Cu toate acestea, este o idee buna sa eviti sa faci anumite lucruri in ceea ce priveste functionarea masinii tale si tocmai de aceea, am decis sa cream o lista cu unele sfaturi care te vor invata cum sa iti protejezi masina.

 

Nu apasa butonul de „oprire motor” in timp ce conduci

Daca ti se intampla sa faci asta din greseala in timp ce conduci la o viteza destul de mare, nimic rau nu se va intampla. Cele mai multe masini moderne au caracteristici care sa previna astfel de lucruri; in orice caz, este bine sa nu o faci.

Nu selecta butonul de dat cu spatele in timp ce conduci

Un alt lucru pe care ar trebui sa il eviti este sa apesi pe „R” in timp ce conduci; cu toate ca sistemul va ignora comanda de mers cu spatele si astfel nimic nu se va intampla, totusi nu este o idee buna sa o faci.

Nu selecta „parcare” in timp ce conduci

Nici macar nu incerca sa apesi pe „P” in timp ce conduci; computer-ul masinii va bloca aceasta comanda din motive de siguranta, insa daca masina ta primeste comenzi contradictorii, ea ar putea fi afectata.

Nu atasa multe chei la cea de pornire a masinii

Prea mult chei pot fi destul de grele si din cauza greutatii lor, este posibil ca locul in care intra cheia sa se slabeasca sau sa se strice in timp. Separa cheile si tine doar cateva atasate de cea a masinii.

Schimba uleiul
Urmareste specificatiile date de producator legate de cat de des ar trebui sa schimbi uleiul deoarece ele sunt create cu un motiv; asta se aplica mai ales la masinile noi. Unii producatori folosesc ulei foarte subtire atunci cand masina paraseste fabrica si el trebuie schimbat la 1000 de km.

Nu supraincarca masina cu ulei

Motorul mereu are o joja metalica ce are nivelul potrivit indicat pe ea. Umple pana la acel nivel cu ulei si nu supraincarca recipientul deoarece asta va face ca el sa se strice si sa scoata fum de peste tot.

Nu astepta pana ca rezervorul sa fie gol

Chiar si cel mai curat combustibil are anumite particule si gravitatia le tine pe fundul rezervorului masinii. Daca tu conduci si ai foarte putin carburant, atunci acele reziduuri se vor bloca in motor. In general, este bine sa reumpli rezervorul atunci cand el mai are doar un sfert de combustibil din capacitatea lui.

Nu ignora semnalele de alarma

Nu toate semnalele de alarma sunt la fel la orice masina, dar in general ele sunt codate in functie de culoare. Un semn verde sau albastru indica faptul ca o anumita parte a sistemului este activata.

Un simbol galben arata ca ceva trebuie verificat sau schimbat la service. Rosu inseamna ca ai o problema destul de serioasa si ca ar trebui sa te opresti cat de curand deoarece masina ta ar putea fi periculoasa.loading...

Adauga un comentariu