Actualitate

Mecanicul implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost reținut

Publicat: 29 iul. 2021
Mecanicul implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost reținut
Mecanicul locomotivei, care transporta fier vechi, în noaptea de miercuri spre joi, şi care era băut la momentul impactului cu un alt marfar, la Fetești, a fost reținut de polițiști.

Mecanicul implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost reținut, potrivit Antena 3.

Mecanicul locomotivei, care transporta fier vechi, în noaptea de miercuri spre joi, şi care era băut la momentul impactului cu un alt marfar, la Fetești, a fost reținut de polițiști. Se pare că bărbatul ar fi adormit şi a depăşit semnalul de oprire de la intrarea în stație, apoi a intrat într-o altă garnitură. În urma impactului puternic, mecanicul locomotivei, dar şi şeful de tren au fost răniţi uşor.

„În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, față de evenimentul feroviar produs în cursul nopții trecute, în stația CF Fetești, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.

Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație.

În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost acuzat de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă

Sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, față de bărbat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă.

„Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.

Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit.

De asemenea, față de cel în cauză, polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomița, urmând ca, la data de 30 iulie 2021, față de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești, luarea de măsuri legale.”, se arată în comunicatul IPJ Ialomița.

Accident feroviar pe ruta București-Constanța

Încă un eveniment feroviar pe ruta București-Constanța, unde două trenuri care transportau marfă s-au ciocnit. Incidentul s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în dreptul localităţii Fetești, din judeţul Ialomița.

Conform autorităţilor, evenimentul nu s-a soldat cu victime. ISU Ialomița afirmă faptul că accidentul feroviat a avut loc la Fetești chiar înainte de miezul nopții.

Incidentul s-a produs în momentul în care un tren care circulă s-a ciocnit cu un altul care staţiona în gară. La fața locului s-au deplasat echipaje de prima ajutor dar şi pompierii. În urma investigaţiei făcute de anchetatori s-a constatat faptul că nu există persoane rănite ci doar pagube materiale. Traficul feroviar a fost blocat.

‘Magistrala Bucureşti – Constanţa este blocată în staţia CF Feteşti, pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza tamponării a două trenuri private de marfă. Menţionăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în staţia CF Feteşti, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depăţit semnalul de OPRIRE de la intrare în staţie, şi a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.

Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omeneşti, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza staţiei Feteşti, atât spre Bărăganu, cât şi spre Movila este blocat’, transmit reprezentanţii CFR SA într-un comunicat remis Agerpres.
Adauga un comentariu