Sport

Meci de gala la Iasi! Rugbistii de la Poli infrunta Timisoara Saracens. Ramanem neinvinsi acasa?

Publicat: 09 sept. 2016
1

Stadionul Tepro va fi gazda intalnirii dintre Politehnica Iasi si Timisoara Saracens, partida din cadrul etapei a VII-a, ultima a turului sezonului regulat din SuperLiga CEC Bank, pentru banatenii aceasta fiind ocazia de a o devansa pe Steaua in clasament, iar de partea iesenilor aceea de a confirma statutul de revelatie a campionatului.

Politehnica Iasi a stat in etapa precedenta, iar acum pentru studentii din Copou urmeaza un examen extrem de dificil in compania campionilor en-titre, insa terenul propriu a reprezentat pana in prezent pentru acestia un adevarat avantaj, elevii lui George Sava fiind neinvinsi pe stadionul Tepro de la inceputul sezonului, unde au castigat disputele cu CSM Olimpia Bucuresti si Universiatea Cluj. In acest moment iesenii au noua puncte in clasament gratie celor doua succese amintite, la care se adauga un punct bonus ofensiv in fata tigrilor bucuresteni.

Iasul este o echipa care a demonstrat ca poate fi un adversar dificil pentru orice adversar, cu Atelea Moa, care alaturi de Skalia Sosefo conduc in ierarhia marcatorilor de eseuri si Daniel Plai, capabil sa-si duca colegii la victorie prin precizia din fata butului. Desigur de acesta data situatia se prezinta cu totul altfel, deoarece numai faptul ca o vor avea in fata pe campioana en-titre , dar mai ales ca Timisoara Saracens isi doreste victoria cu bonus ofensiv pentru a trece pe prima pozitie, face din meciul de la Iasi unul extrem de dificil pentru gazde.

Timisoara Saracens a avut o singura sincopa, nereprezentativa pentru trupa lui Heikell Grainger care a invins ambele pretendente la titlu, iar in celelalte partide in care a pornit ca favorita a obtinut si bonificatia ofensiva. In ultimele doua etape banatenii au marcat 13 incercari, iar in ceea ce priveste defensiva sunt echipa cu cele mai putine eseuri primite, doar doua la numar in intreg tutul sezonului regulat.

Cele doua echipe s-au intalnit in cadrul SuperLigii CEC Bank in 2012, cand timisorenii s-au impus de fiecare data, ultima victorie din istoria confruntarilor directe obtinuta de Politehnica Iasi inregistrandu-se in editia 2010 a primului esalon valoric, iesenii invingandu-i pe banateni cu rezultatul de 15-12.

Partida Politehnica Iasi-Timisoara Saracens va avea loc sambata 10 septembrie, pe stadionul Tepro cu incepere de la ora 16:00 si va putea fi urmarita in direct pe Dolce Sport si Rugby TV. Intrarea spectatorilor va fi libera.

Adauga un comentariu