Economic Local

Mecon Iași SRL vrea un contract de 1 milion de euro de la Primăria Popești! Drumurile sătești vor fi betonate

Publicat: 22 mai 2020
Echipele de muncitori de la Mecon Iași vor trage tare pentru betonarea unor dumuri sătești

Mecon Iași vrea un contract de 1 milion de euro. Firma este controlată chiar de către patronul Conest SA, Viorel Cozma, care a prins cele mai multe contracte cu instituțiile publice. Primăria Popești vrea să betonze mai multe străzi din comună. Lucrările ar urma să se desfășoare pe o perioadă de doi ani de la semnarea contractului. Oferta firmei ieșene a intrat în evaluare

Primăria Popești a demarat, recent, o licitație pentru realizarea unor lucrări de modernizare prin betonare a mai multor drumuri sătești. Prevederea bugetară este de 5.000.103 lei, fara TVA, aproape 1 milion de euro. La procedură s-a prezentat asocierea Mecon Iași SRL – Road Engineering Project SRL. Oferta a intrat în etapa de evaluare. Modernizarea vizează 11 drumuri în lungime de 5.941 kilometri. Printre străzile supuse lucrărilor se află Dealul Livezii, Obrijeniului, Dealul Satului, Marginei, Bisericii Sf. Ilie, Movilei, Valea Doroșcanilor, Valea Satului, Zecimii, Bisericii.

Proiectul se va realiza cu fonduri locale și guvernamentale

Contractul se va desfășura pe o perioadă de doi ani. Finanțarea este asigurată de bugetul local și guvernamental.

„Pe drumurile analizate se constată o serie de efecte negative, de degradări specifice drumurilor de balast și a celor asfaltate, pe o lățime variabilă, din cauza traficului și a factorilor climatici. Scurgerea fiind deficitară, sistemele de colectare și evacuare a apelor pluviale (șanțuri și podețe) sunt discontinue sau, pe anumite porțiuni, lipsesc cu desăvârșire. În urma inspecției vizuale s-au constatat următoarele: drumurile în cea mai mare parte sunt puternic degradate, lățimea părții carosabile este variabilă, acostamentele sunt înierbate pe anumite porțiuni sau lipsesc pe o mare parte din lungime”, se arată în caietul de sarcini.

Cine sunt acționarii din firma Mecon Iași SRL

Conform datelor financiare ale Mecon Iași SRL, societatea este controlată de Alin Ionuț Cozma (99 la sută din părțile sociale) și Adrian Marius Bubulac (1 la sută), având ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri”. În 2018, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 26.817.063 lei, profit de 276.391 lei, datorii de 13.580.313 lei, cu un număr de 48 angajați. În ceea ce privește Road Engineering Project SRL, societatea de consultanță a fost înregistrată în 2019, când a înregistrat o cifră de afaceri de 1 milion de lei, profit de 805.485 lei, datorii de 154.245 lei, cu „zero” angajați. Societatea este deținută de Marius Cătălin Lupu.

Proiect de amploare în zona imobiliară din Iași

Mecon Iași SRL este controlată chiar de Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA care, din lucrări, majoritatea încheiate cu instituțiile publice, a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane euro. Recent, BCC Agregate Betoane SRL, acolo unde Conest SA are cele mai multe părți sociale, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce prevede construirea unui număr de trei corpuri de clădiri cu regimul de înălțime de 2S+P+6E+Er. Complexul este prevăzut pe o suprafață de teren de 16.588 metri pătrați, pe strada Rampei, nr. 9 (zona Păcurari – Dacia) cu destinația de locuințe colective, dar și de birori.
Adauga un comentariu