Eveniment-Social

Medalii de argint si bronz pentru elevii ieseni

Publicat: 28 apr. 2016
1
Elevii care s-au pregatit pentru Olimpiadele Nationale la Matematica si Informatica in centrele de performanta „Hai la Olimpiada!” din Iasi au castigat patru medalii de argint si cinci medalii de bronz. La Olimpiada Nationala de Matematica, Stefan Blajuti si Veronica Rotaru, ambii in clasa a VIII-a, au castigat medalii de argint la Olimpiada Nationala de matematica si s-au calificat la barajul lotului national pentru olimpiada internationala de matematica. Stefan Blajuti a obtinut si o mentiune din partea Ministerului Educatiei. Malina Constantinescu (clasa a VII-a) a obtinut medalia de bronz si de asemenea va participa la barajul pentru un loc in lotul national de matematica.  Medalie de bronz a obtinut si Stefan Obada (clasa a X-a).
Luca Gavrilas, elev in casa a V-a la Colegiul National „Costache Negruzzi” si Radu Costache, elev in clasa a VI-a la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” au obtinut medalii de argint la Olimpiada Nationala de Informatica. Trei medalii de bronz au fost obtinute de Octavian-Cosmin Macovei, elev in clasa a V-a la Colegiul National „Costache Negruzzi”, Rares Iordan si Adina Romanescu, ambii elevi in clasa a VI-a la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil”. 
Hai la Olimpiada! este un program in cadrul caruia sunt sustinuti elevii si profesorii care ii pregatesc sa faca performanta la Matematica, Informatica si Fizica. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanta si cele mai importante concursuri pentru elevi. In prezent, functioneaza paisprezece centre de performanta Hai la Olimpiada!, in sapte judete din tara. In anul scolar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregatit saptamanal in centrele de performanta din Bucuresti, Constanta, Buzau, Iasi, Brasov, Cluj si Timisoara, sub indrumarea a 154 de profesori.
Adauga un comentariu