Eveniment-Social

Medic cautat pentru un tun de cateva miliarde. Magistratii au inceput urmarirea penala

Publicat: 06 ian. 2016
1

@ Potrivit unor informatii, medicul ar fi fugit in strainatate

Unul dintre cei mai controversati medici oftalmologi din Iasi este cautat de autoritati pentru a-si plati datoriile financiare, care nu sunt deloc de neglijat, de ordinul miliardelor de lei vechi. Este vorba despre medicul Narcisa Ianopol, despre care se stie ca a fugit in strainatate, dupa ce a inceput sa aiba mari probleme penale si financiare. In urma cu peste un an, impotriva firmelor patronate de Narcisa Ianopol au fost obtinute in justitie mai multe hotarari care permiteau executarea silita a societatilor comerciale. Este vorba despre Cabinetul Medical Narcisa Ianopol si despre Eye Care SRL.

De precizat ca, o lunga perioada de timp, aceasta a profesat si ca medic oftalmolog la Spitalul CFR Iasi. Executarile silite au demarat ca urmare a presiunilor facute de bancile comerciale si societatile de leasing care i-au creditat firmele. Insa, in patrimoniul firmelor nu s-au gasit bunuri suficiente a caror valorificare putea acoperi valorea totala a datoriilor. In cursul anului trecut, a fost scoasa la vanzare o vila de pe Moara de Vant, unde se pare ca locuia medicul oftalmolog inainte de a fi disparut. Numai datoriile cabinetului medical ajung la circa 100.000 euro. Astfel, principalul creditor al cabinetului este Banca Transilvania, care are de recuperat suma de 267.253 lei, Raiffeisen Leasing- 102.259 lei, Salubris SA- 446 lei, MCM Design- 4.461 lei, Libra Internet Bank- 18.415 lei, Anco Smart Trading SRL- 23.976 lei. Valoarea totala a datoriilor cabinetului medical este de 416.813 lei. Lichidatorii judiciari desemnati de magistratii Tribunalului Sindic sa se ocupe de firmele Narcisei Ianopol i-au informat pe judecatori ca nu au putut sa o gaseasca pe aceasta pentru a-i solicita predarea evidentei contabile.

De altfel, la mijlocul anului trecut, judecatorii Tribunalului Iasi au dispus inceperea urmaririi penale impotriva Narcisei Ianopol, pentru ca si-a vatamat grav unul dintre pacienti. Scandalul a izbucnit in luna octombrie a anului 2009, cand victima, ieseanul Corneliu Nedelcu, in varsta de 52 de ani, a reclamat ca si-a pierdut vederea la ochiul drept, dupa ce a fost supus mai multor tratamente si interventii chirurgicale de catre medicul Narcisa Ianopol. S-ar parea ca, de fapt, pacientul fusese victima unui experiment medical, care implica testarea unui nou medicament, numit Avastin. Experimentul a fost desfasurat de dr. Ianopol pe cand lucra Spitalul CF din Iasi. Corneliu Nedelcu a depus plangere penala dupa ce si-a pierdut vederea, insa la data de 15.12.2014 procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au dispus scoaterea de sub urmarire penala a medicului Narcisa Ianopol. Ieseanul a atacat in justitie decizia procurorilor si, la mijlocul anului trecut, judecatorii Tribunalului Iasi au infirmat decizia de scoatere de scoatere de sub urmarire penala.

Comentarii
  • O escroaca, vindea prin firma ei medicamente pacientilor pe care-i vedea in cadrul spitalului si in timpul orelor de serviciu.Desi ar fi trebuit sa fie anchetata cu maxima seriozitate de catre Colegiul Medicilor, acesta din urma a protejat-o, aspect cunoscut de opinia publica. A fost anchetata, urmare a reclamatiei pacientului pe care a fost experimentat medicamentul Avastin, dar constatam ca a scapat!?

Adauga un comentariu