National

Medic de la Spitalul Militar din Capitala, retinut de procurorii DNA

Publicat: 30 iun. 2016
1
Procurorii DNA l-au retinut astazi pe Adrian Gabriel Ilie, medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucuresti, fiind cadru militar activ, cu gradul de locotenent colonel, pentru trei infractiuni de luare de mita.
Comunicatul DNA:
„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 30 iunie 2016, a inculpatului ILIE ADRIAN GABRIEL, medic primar O.R.L. la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr.Carol Davila” din Bucuresti, fiind cadru militar activ, cu gradul de locotenent colonel, pentru savarsirea a 3 (trei) infractiuni de luare de mita.
In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:  In perioada aprilie – 29 iunie 2016, inculpatul Ilie Adrian Gabriel, medic militar la spitalul de urgenta mentionat, a pretins 1.500 de euro de la trei persoane si a primit suma totala de 1.000 euro de la doua dintre acestea, in legatura cu interventii chirurgicale efectuate asupra acestora.
In doua dintre cele trei operatii era vorba de interventii chirurgicale de infrumusetare a nasului (rinoplastii).  Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala. Inculpatul Ilie Adrian Gabriel urmeaza a fi prezentat la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.  Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”
Adauga un comentariu