Actualitate

Medic legist, despre bărbatul mort după ce a fost imobilizat de polițiști: ”Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat”

Publicat: 18 apr. 2021
barbat imobilizat de politisti
Bărbatul care a decedat a fost imobilizat de polițiști

Trei polițiști au fost audiați până acum în cazul bărbatului care a murit la Pitești, în urma intervenției polițiștilor, au anunțat, duminică, 18 aprilie, procurorii.

Medicul legist al cazului de la Pitești susține că bărbatul imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă. Bărbatul a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme.

Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Medic legist: „Avea leziuni traumatice cervicale și toracice“

Medicul legist a prezentat primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști

Moarte a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moarte a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Au fost văzute imaginile, au fost identificate persoanele și vom cere informații de la medicul de familie, a precizat procurorul.

Bărbat mort după ce a fost imobilizat de polițiști

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a murit după o intervenție a poliștilor, care l-au scos afară dintr-un local cuprins de flăcări și l-ar fi bruscat. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și n-a mai putut fi salvat de medici.

”Cu ocazia intervenției la un incendiu la un local, (aparatură electrică) un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă.  Barbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, în acest moment i se efectuează manevre de resuscitare”, a anunțat poliția în cursul dimineții de vineri.

Cadrele medicale au declarat decesul unui bărbat care a intrat în stop cardio-respirator, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti unde izbucnise un incendiu, cazul fiind cercetat de procurori.

„Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (…) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa.

Polițiștii spun că nu au folosit forța

El a adăugat că poliţiştii au intervenit pentru evacuarea bărbatului deoarece acesta era în pericol, fără a folosi forţă excesivă.

„Având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, bărbatul a fost evacuat, iar în această împrejurare i-a venit rău. Ca urmare, a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri (…). Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. (…) Bărbatul nu a fost încătuşat, acesta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat recalcitrant atât faţă de persoanele aflate în jur, cât şi faţă de poliţişti”, a precizat Florian Popa.

Incidentul a avut loc la o terasă aflată în zona unei autogări din municipiul Piteşti. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a intervenit pentru acordarea primului ajutor.

 

Comentarii
  • Familia mortului(să-i fie țărâna ușoară) in doliu ,cel puțin trei polițiști cu dosar penal ptr. omor din culpa! De ce? Unul manga de beat iar ceilalți manga de prosti.Cu mulți,mulți ani în urmă un medic de la Socola :un om beat nu e neapărat bețiv(alcoolic) și un bețiv nu e automat beat.Dar toți au cam același comportament.In peste 80 la sută din cazuri aplicarea violenței sau constrângerii dau rezultate exact opuse iar luatul cu binișorul(vorba dulce mult aduce) are rezultate uimitoare.Cum se comporta polițistul?Baai!M-ai înjurat?Treci tu ,colea și ia o gura de asfalt.PENTRU O INJURATURA merita să mergeți la Sing-Sing d. Polițiști?

  • Felicitari domnului Ministru Florin Vasile Catu si lui Lucian Bode pentru ca au inceput lupta PNL cu clanurile mafiote de pensionari betivi.

  • Îmi pare rău de viata pierduta, dar îmi pare rău și de faptul ca indiferent de cauza decesului, polițiștii care de altfel și-au făcut datoria, sunt acum cercetați penal.
    Alcoolemia imensa 2 la mie, explica refuzul betivanului de a ieși din local, precum și atitudinea lui recalcitranta. Poate ar fi fost îndicat sa fie lăsat sa piara în incendiu sau inhaland fum(poate ca din acest motiv a decedat de fapt).
    Moșulică la 63 de ani???
    Majoritatea bărbaților, abia acum își încep a treia tinerete. Copii abia născuți de soția a doua sau a treia. În plus, sunt încă salariați.

Adauga un comentariu