Coronavirus

Medic militar Alexandru Cezar Andriţoiu: „Forme atipice de Covid-19″

Publicat: 26 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medic militar Alexandru Cezar Andriţoiu Forme atipice de Covid-19
Medicul militar Andrițoiu trage un semnal de alarmă privind formele atipice de COVID-19

Cadru medical la Spitalul Militar din Craiova, Alexandru Cezar Andriţoiu a postat pe internet două fotografii cu plămâni infectaţi. Pacienta a fost o femeie are nu avea simptome specifice COVID-19, dar nici comorbiditati. Mai mult, saturaţia de oxigen era de 98%.

Prin gestul său, medicul Andriţoiu a rut să tragă un semnal de alarmă.

“Forme atipice de Covid-19. Toţi medicii care se confrunta cu patologia Covid-19 ar trebui să se gândească la această boală şi în cazul unui pacient cu simptome ,,ciudate” apărute în plină stare de sănătate! Unii mă vor întreba ce înţeleg prin simptome ciudate! Medicii înţeleg ce spun! Astăzi am depistat un caz de Covid 19 la o pacientă relativ tânără, fără febră, fără tuse..fără niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19! Faptul că am folosit ecografia pulmonară ce mi-a relevat modificări sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar.

Examinarea tomografică a fost concludentă. Ulterior, a urmat şi confirmarea serologică. Simptomele pacientei erau doar astenie marcată, ameţeli, somnolenţă. Saturaţia în oxigen 98%! Fără comorbiditati!”, a scris medicul militar în postarea să.

radiografie cu plamani infectati cu COVID-19
Așa pot arăta plămânii infectați în cazul unei persoane fără comorbidități

“Opacităţi “în sticlă mata” dispuse la periferia plămânilor…foarte concludente…”, a scris dr. Alexandru Andriţoiu.

ecografie pulmonara la o femeie bolnava de COVID-19
Ecografie pulmonară făcută unei persoane cu COVID-19

“Imagine de ecografie pulmonară cu o bandă albă în spatele pleurei -Linii B confluente- sugestivă pentru inflamaţia alveolo-interstitiala”, a explicat medicul militar.

Potrivit afirmaţiilor doctorului Cezar Andriţoiu, autorităţile ar trebui să emită un Registru Naţional în care să fie trecute chiar şi formele atipice.

“Concluzie: este nevoie de un Registru Naţional de semne şi simptome tipice şi atipice ale infecţiei cu noul coronavirus! Definiţia de caz folosită în prezent este o aiureală!”, a menţionat medicul militar.

Situația este dificilă și la Spitalul Colentina. Locurile la ATI se ocupă extrem de rapid, iar unitatea medicaă duce lipsă de doctori.

Adauga un comentariu