Diverse

Medic nutritionist: „Nu combinati niciodata aceste alimente!”

Publicat: 12 iun. 2019
2

Medicul Florin Balanica, specialist in Medicina Personalizata, Nutritie si Nutrigenomica, a explicat ce inseamna o alimentatie echilibrata, dar si care sunt cele trei contraindicatii in nutritie. Potrivit acestuia, cele cinci mese zilnice (trei mese principale si doua gustari) sunt esentiale pentru ca organismul nostru sa functioneze la capacitate maxima. Totodata, ora la care mancam este foarte importanta. Medicul sustine ca ultima masa nu trebuie sa fie luata mai tarziu de ora 20.00.

”Metabolismul functioneaza ca o masina, in momentul in care noi ii dam cheie, motorul porneste si arde combustibil. Daca noi nu mancam numarul de mese, inseamna ca n-am dat cheie si ca nu vom arde combustibilul. Tot ce conteaza nu e sa nu mancam ci sa ardem corect ceea ce mancam”, a explicat medicul in cadrul unui interviu LiveDoc.

Acesta ne sfatuieste sa avem grija si la alimentele pe care le alegem. Trebuie sa includem in alimentatia noastra zilnica legumele de culoare verde, care sunt foarte bogate in vitamine, fibre, antioxidanti si au o cantitate foarte mica de zahar, proteinele de buna calitate, dar si fructele colorate cum ar fi fructele de padure, kiwi sau ananas, pentru ca sunt foarte bogate in antioxidanti.

In nutritie sunt doar trei contraindicatii generale:

  • nu amestecam niciodata cele 3 proteine animale (carnea, lactatele si ouale) pentru ca nu le putem metoboliza impreuna si pe termen lung duc la o incetinire a metabolismului si la acumularea de kilograme in plus.
  • nu amestecam niciodata iaurtul cu fructele pentru ca au doua momente de fermentatie diferite si duc la balonare si nu se mai digera corect nimic ce mananci ulterior.
  • sa nu consumam ceva dulce sau alcool odata cu masa sau imediat dupa masa pentru ca in ficat exista o singura enzima care metabolizeaza si grasimea si alcoolul asa ca alcoolul va fi asimilat primul si apoi grasimea care se va depune si de aici se poate ajunge la steatoza hepatica (ficat gras).
Adauga un comentariu