Titlurile zilei

Medic, prins beat la volan pe străzile din Iași! Polițiștii l-au luat și l-au dus la spital! În fața colegilor de breaslă, doctorul a refuzat să îi fie luate probe biologice! (Exclusiv)

Publicat: 02 oct. 2020
Judecătorii ieșeni au condamnat un medic stomatolog, după ce acesta a fost acuzat de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice
Un medic este acuzat că a urcat băut la volan

Un medic s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni. Ștefan Ioniță este acuzat de procurori că a refuzat să îi fie luate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. După ce a primit pedeapsa, medicul a contestat sentința la Curtea de Apel Iași

Sentință-bombă a judecătorilor ieșeni! Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe un medic stomatolog, după ce acesta a fost acuzat că a urcat băut la volan și că a refuzat să îi fie prelevate probe de sânge.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Ștefan Ioniță la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către medic, la Curtea de Apel Iași. Următorul termen al apelului a fost stabilit pentru 13 octombrie 2020.

Ștefan Ioniță, acuzat că a urcat băut la volan și că a refuzat să îi fie luat sânge

Procesul lui Ștefan Ioniță (36 de ani) a început pe 6 august 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe medicul stomatolog, sub acuzația amintită.

„Pe 30 aprilie 2018, la ora 23:27, după ce a condus autoturismul Volkswagen Golf prin Iași și după ce a fost testat alcoolscopic, a reieșit o alcoolemie de 1,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, inculpatul Ștefan Ioniță a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Alcoolemia i-a uimit până și pe polițiștii care l-au tras pe dreapta pe stomatolog

Anchetatorii au susținut că, pe 30 aprilie 2018, un echipaj de Poliție a oprit un autoturism Volkswagen Golf. Asta, deoarece oamenii legii au constatat că vehiculul avea o deplasare haotică, pe direcția Târgu Cucu – Piața Independenței.

„Conducătorul autoturismului anterior menționat a fost identificat în persoana inculpatului Ștefan Ioniță. Cu ocazia opririi în trafic, polițiștii au constatat că acesta mirosea a alcool. În consecință, inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest, marca Drager. A rezultat o valoare de 1,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost de acord cu efectuarea testării alcoolscopice, a luat cunoștință de valoarea alcoolemiei în aerul expirat și a semnat protocolul alcooltest. Având în vedere rezultatul testului alcoolscopic, agenții de Poliție i-au adus la cunoștință inculpatului necesitatea prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, precum și a faptului că refuzul de prelevare constituie infracțiune. Deși inculpatul a acceptat să fie dus la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași, ajuns la unitatea medicală, el a refuzat să se supună recoltării de probe biologice de sânge și examinării clinice”, au adăugat anchetatorii.

A contestat sentința, deși a recunoscut că a comis infracțiunea

Magistrații ieșeni au precizat că, atât la urmărirea penală, cât și în timpul judecății, medicul stomatolog Ștefan Ioniță a recunoscut comiterea faptei.

„În ziua respectivă am consumat băuturi alcoolice. Motivul pentru care am refuzat prelevarea de mostre biologice a fost starea de beție în care mă aflam”, a declarat Ștefan Ioniță în fața judecătorilor.

Chiar dacă a recunoscut că era băut bine și că a refuzat prelevarea de mostre de sânge la spital, medicul a decis să conteste sentința emisă de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Adauga un comentariu