Stiri medicale

Medic: Siamezele mai raman in spital cel putin o saptamana, dar mama lor este acum cu ele

Publicat: 18 aug. 2014
7
Siamezele Elena si Maria, separate in urma cu sase zile, mai raman in spital cel putin o saptamana, la terapie intensiva neonatologie, dar mama lor este acum cu ele si le alapteaza, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, dr. Radu Spataru, de la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Bucuresti.
„Fetitele sunt si acum la terapie intensiva neonatologie, unde sunt monitorizate continuu. Starea lor este buna, dar nu putem spune ca au trecut de orice pericol. Acum este mai bine, pentru ca si mama lor este cu micutele, le alapteaza, ceea ce inseamna mult pentru un nou-nascut”, a spus dr. Radu Spataru, coordonatorul echipei care a facut interventia de separare.

Vezi si: Operatia celor doua siameze nascute la Maternitatea din Brasov a decurs bine
 

In ziua in care siamezele au fost operate, mama lor nu a putut sa fie langa ele, intrucat nu era restabilita dupa operatia de cezariana complicata pe care a suferit-o. Imediat dupa ce a fost externata, mama fetitelor a venit la Spitalul „Marie Curie” din Bucuresti.
„Le alapteaza, chiar daca micutele primesc lapte si prin biberon. Medicii spera ca fetitele sa recupereze cat mai repede si sa ia in greutate. Starea lor este stationara. Este prea devreme sa spunem ca au trecut peste perioada critica, chiar daca primele 24 de ore au fost cele mai dificile. Sunt zile mai bune si zile mai grele”, a precizat Radu Spataru.
Siamezele au fost nascute prin cezariana, in 8 august, la Maternitatea Brasov, de o femeie de 33 de ani. Fetitele, care erau unite prin partea inferioara a sternului, la apendicele xifoid, au fost aduse in 11 august de la Brasov la Spitalul „Marie Curie”.
Medicii de la ”Spitalul Marie Curie” din Bucuresti le-au separat pe fetite in 12 august, in cadrul unei interventii chirurgicale care s-a incheiat cu succes, dupa doua ore.
La operatia de separare a siamezelor a fost prezent si medicul Dimassi Mohamad, care a monitorizat-o pe mama pe durata sarcinii.
Intrebat daca este adevarat ca familia fetitelor i-a cerut sa fie nas, dr. Dimassi Mohamad a spus ca el a dat cate unul dintre numele fetitelor – Sarah, respectiv Maia. Astfel, fetitele se vor numi Maria Sarah si Elena Maia.
Adauga un comentariu