Sanatate

Medicament pentru durerea în piept. Cum să calmezi rapid semnele anginei pectorale

Publicat: 11 mai 2022
femeie care se tine de piept din cauza durerii
În timpul unui atac, se recomandă urmarea unor măsuri pentru a elimina urgent durerea

Pentru a calma disconfortul din regiunea inimii trebuie să administrezi un medicament pentru durerea în piept. Durerea în piept sau în regiunea inimii este pe primul loc printre toate motivele pentru a solicita ajutor medical. Cu toate acestea, aceste dureri nu sunt întotdeauna un semn de boală cardiacă. Există multe afecțiuni care pot provoca disconfort în piept.

După origine, toate durerile toracice pot fi împărțite în două grupuri mari, „cardiace” și „non-cardiace”. Această clasificare este foarte importantă, deoarece permite diferențierea stărilor care pun viața în pericol, de exemplu, infarctul miocardic, de cazurile care nu sunt asociate cu niciun risc pentru viața pacientului, de exemplu, nevralgia intercostală. Cea mai frecventă cauză a durerii în piept este angina pectorală sau „angina pectorală”. Angina pectorală este o formă de boală coronariană, ale cărei semne evidente sunt considerate a fi durere în piept și dificultăți de respirație. Această patologie apare pe fondul unei încălcări a aprovizionării inimii cu o cantitate suficientă de sânge și oxigen, care este o consecință a înfrângerii arterelor coronare de către ateroscleroză.

grafica barbat care se tine de piept din cauza durerii
După origine, toate durerile toracice pot fi împărțite în două grupuri mari, „cardiace” și „non-cardiace”

Medicament pentru durerea în piept. Ce pastile să iei pentru a uita de disconfort

Cel mai evident semn care indică dezvoltarea anginei pectorale este considerat a fi așa-numitul dezechilibru dintre nevoia de oxigen a mușchiului inimii și furnizarea de oxigen în regiunea inimii. Pentru a spune simplu, inima pacientului primește mult mai puțin sânge decât are nevoie.

Lipsa de oxigen se face simțită în momentul activității fizice. De aceea la pacienții cu această patologie, atacurile se dezvoltă în timpul muncii fizice sau sub influența unei situații stresante. În cazul formelor inițiale de dezvoltare a bolii, durerea scade în decurs de una până la cinci minute după administrarea medicamentului. Dacă durerea nu dispare după această perioadă de timp, atunci acesta este un semnal că boala a devenit mai severă și, prin urmare, șansele de a dezvolta un infarct miocardic sunt mari.

grafica barbat care se tine de piept din cauza durerii
Cea mai frecventă cauză a durerii în piept este angina pectorală sau „angina pectorală”

În cele mai multe cazuri, deja un medicament de nitroglicerină ajută la uitarea de durere. Dacă o pastilă nu este suficientă pentru a scăpa de durere, înseamnă că riscul de infarct miocardic este crescut. La primele manifestări ale durerii retrosternale, trebuie să consultați imediat un medic. Nu trebuie să credeți că vârsta fragedă exclude posibilitatea anginei pectorale.

Cum să acționezi rapid în timpul unui atac. Cum să elimini cât mai urgent durerea

În timpul unui atac, se recomandă urmarea unor măsuri pentru a elimina urgent durerea. Întâi de toate creați liniște fizică și psiho-emoțională pentru pacient. Întindeți-vă, așezați-vă sau opriți-vă din efectuarea unui lucru dacă apar dureri în piept în timpul exercițiului.

Trebuie să luați urgent o pastilă de nitroglicerină sub limbă. Efectul analgezic al nitroglicerinei apare de obicei în 1-5 minute. Pentru a opri un atac, sunt suficiente 1-2 comprimate de nitroglicerină. Dacă atacul este prelungit, durează 15-20 de minute, și dozele repetate de nitroglicerină sunt ineficiente, ar trebui să chemați imediat o ambulanță.

femeie care se tine de piept din cauza durerii
Lipsa de oxigen se face simțită în momentul activității fizice

Nu este nevoie să vă autotratați. Dacă nu consultați prompt un medic și nu începeți tratamentul prescris, boala progresează. În condiții de „foamete de oxigen” cu durere, celulele miocardice pot trăi 20-30 de minute. Apoi mor. Acesta este un atac de cord, un loc de necroză în țesutul inimii. Pe zona afectată rămâne o cicatrice.

Există factori de risc pentru infarctul miocardic, a căror eliminare reduce semnificativ riscul dezvoltării acestuia, printre care se numără fumatul, niveluri ridicate de colesterol cu ​​lipoproteine ​​cu densitate joasă și hipercolesterolemie, hipertensiune arterială.

În cazul în care după administrarea unui medicament pentru durerea în piept dificultățile de respirație în timpul exercițiilor continue, trebuie să contactați imediat un cardiolog. De cele mai multe ori, specialiștii dispun de toată gama de proceduri de diagnostic necesare în acest caz.

femeie care se tine de piept din cauza durerii
În cele mai multe cazuri, deja un medicament de nitroglicerină ajută la uitarea de durereAdauga un comentariu