Remedii naturiste

Medicamente si remedii interzise in gripe si viroze

Publicat: 26 oct. 2011

Va pandeste o raceala sau o gripa? Nu va grabiti la cutia cu aspirina si nici macar nu va ganditi la antibiotice! Paracetamolul si ibuprofenul ar trebui sa fie de baza in tratarea racelilor si a gripelor, atat la copii, cat si la adulti. Efectul abuzului de antibiotice este degradarea imunitatii, iar in cazul aspirinei riscul este sa apara sindromul Reye. 

De obicei sezonul virozelor, al gripelor si infectiilor respiratorii dureaza din septembrie pana in martie. Medicii ne atrag atentia ca astfel de afectiuni, chiar daca nu sunt grave, nu trebuie tratate dupa ureche.

Administrarea de aspirina, spre exemplu, pe fondul unei infectii virale poate cauza, in special la copiii sub 15 ani, sindromul Reye, boala care se manifesta dupa 3-7 zile de la adminstrarea medicamentului, cu greturi si varsaturi bruste, necorelate cu o problema gastrointestinala, apatie, vorbire indescifrabila, somnolenta. Pe masura ce leziunile cerebrale se agraveaza, pot sa apara confuzie, respiratii rapide, comportament agresiv, convulsii si in final chiar coma.

Nici antibioticele nu trebuie luate. „Sunt excluse pentru tot ce inseamna virus. Antibioticele se dau numai daca apar suprainfectii microbiene. Insa acestea trebuie evidentiate prin culturi (exudat nazal sau faringian). Se face antibiograma, se observa la ce este sensibil microbul si abia apoi se da antibiotic”, este recomandarea medicului de familie Remus Lupu, citat de Evenimentul Zilei.

Iata si alte remedii interzise in gripe si viroze:
1. Compresele cu sare sau compresele cu mamaliga incinsa aplicate pe piept.
2. „Frectiile” cu otet sau spirt sunt printre leacurile frecvent folosite la noi, care pot fi periculoase. 

7 leacuri din popor pentru gripa 

„Aplicatiile cu sare sau mamaliga fierbinte pot provoca arsuri, destul de severe uneori. Sosetele cu alcool, otet, ca si masajul cu spirt sau otet pot produce arsuri, iritatii si chiar intoxicatii. In plus, masajul efectuat de persoane neavizate poate produce leziuni la nivelul vaselor de sange, nervilor sau articulatiilor”, atrage atentia Alexis Cochino, pediatru la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului „Alfred Rusescu”, din Bucuresti.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit