Eveniment-Social

Medicamente vandute la liber. Tranzactii online pentru pacientii cu cancer

Publicat: 28 nov. 2014
1

@ La mica publicitate sunt superoferte pentru cutii intregi de medicamente necesare pacientilor diagnosticati cu cancer @ Totul este sub pretul pietei, iar transferul se face prin curier rapid

Medicii oncologi trag un semnal de alarma cu privire la cei care achitioneaza medicamente din mediul online, forumuri neautorizate sau de la diverse persoane care publica anunturi cu superoferte. Tratamentul unui pacient diagnosticat cu diverse forme de cancer, dar si citostaticele se vand la liber, la un click distanta. Cei care pun in circuit medicamentele precizeaza in fiecare anunt ca tranzactia este urgenta si totul se realizeaza sub pretul pietei. In acest domeniu se intalneste cererea cu oferta, fiind postate anunturi cu oferte de vanzare, dar si anunturi ale rudelor disperate care cauta sa cumpere medicamente sau citostatice pentru persoanele dragi aflate in suferinta. Acest lucru se intampla din cauza unei crize de medicamente in unele farmacii, dupa cum recunoaste si o ieseanca in varsta de 45 de ani.

„Am nevoie urgenta de medicamente si in farmacii nu le gasesc. Am dat anuntul si la mica publicitate pentru ca mai sunt persoane care au in familie bolnavi si ma pot ajuta. Pentru mama mea incerc sa gasesc o solutie”. Un alt iesean a postat o superoferta la 1.300 de lei pentru tratamentul necesar unui pacient cu cancer. Acesta descrie cu lux de amanunte toate medicamentele, data expirarii si numarul de comprimate, dar nu uita sa precizeze ca pretul este mult mai mic decat in farmacii. Barbatul isi motiveaza oferta prin decizia specialistului oncolog de a schimba schema de tratament unei rude. Acesta s-a aprovizonat cu medicamente din Italia si nu mai are ce face cu ele. Tot la mica publicitate apar si diversi specialisti in fitoterapie care propun tot felul de leacuri miraculoase, tincturi, amestecuri de plante, cure cu ceaiuri pentru tratarea cancerului. Vanzatorii de sperante pot avea succes in randul celor care, din disperare, incearca orice solutie care ii pot face mai optimisti pentru cateva zile. Medicii oncologi atrag atentia asupra acestor persoane care pot comercializa medicamente din strainatate care sa aiba efecte nedorite in cazul pacientului.

Adauga un comentariu