Stiri medicale

Medicamentele antiacide nu trebuie asociate cu citricele

Publicat: 21 ian. 2011

Antiacidele au ca efect neutralizarea aciditatii gastrice, fiind prescrise in ulcerul gastro-duodenal, arsurile stomacale (pirozis) sau in durerile din partea superioara a abdomenului (epigastralgie), fie singure, fie in combinatie cu alte medicamente. Ele nu sunt lipsite de efecte adverse, insa riscurile sunt mici, daca respectati doza prescrisa.

Precautii
In anumite situatii, unele antiacide modifica tranzitul intestinal. Astfel, sarurile de magneziu din componenţa acestor pastile au efect laxativ, producand diaree. Pe de alta parte, compusii de aluminiu pot produce constipatie. De asemenea, bicarbonatul de sodiu din componenta antiacidelor poate crea probleme celor cu hipertensiune si cu insuficienta renala. Si bolnavii hepatici trebuie sa fie precauti.

Medicamentele antiacide nu trebuie asociate cu sucuri acide, de citrice sau cu bauturile carbogazoase, din cauza ca aceste lichide diminueaza eficienta tratamentului. Aceste combinatii au ca efect neutralizarea acidului clorhidric gastric. Antiacidele interactioneaza cu multe medicamente, precum antibioticele (tetraciclina), carora le împiedică absorbtia. loading...

Adauga un comentariu