Medicamente

Medicamentele care îți pot crește glicemia

Publicat: 03 dec. 2019

Medicamentele care cresc glicemia. Conform rețelei franceze de centre regionale de farmacovigilență (RFCRPV), multe medicamente îți pot crește glicemia. Deși rata nu variază mult la persoanele sănătoase, neîncrederea îi privește pe diabetici.

Pastilele perturbă glicemia

Glicemia este cantitatea de zahăr din sânge. Reglat în mod normal de doi hormoni, insulina și glucagonul, zahărul din sânge poate fi perturbat de anumite medicamente care pot provoca hiperglicemie (glicemie peste valorile normale) sau hipoglicemiei (sub valori normale).

Institutia mai sus mentionata identifică multe medicamente care pot varia glicemia: siropuri (multe siropuri sunt foarte dulci și pot conține 60 g de zahăr la 100 ml); decongestionante (nasul înfundat); granule homeopate și pastile contraceptive (inclusiv pilula de estrogen-progestin).

Medicamentele care cresc glicemia

Luarea acestor medicamente este deosebit de periculoasă pentru diabeticii care nu secretă insulină. Prin urmare, aceste persoane ar trebui să rămână vigilente și să consulte medicul lor fără a întrerupe tratamentul prescris înainte de a consulta un medic.

Cu toate acestea, „în absența unei tulburări, medicamentele care conțin zahăr sau scăderea acțiunii insulinei nu provoacă hiperglicemie”, spune profesorul Nathalie Jeandidier de la Spitalul Universitar din Strasbourg.

Fibrele continute in radacina de brusture pot incorpora compusi toxici intrati in organism pe cale orala, usurand eliminarea acestora. Prin acest mecanism, poate actiona direct asupra celulelor ficatului, ajutand detoxifierea.loading...

Adauga un comentariu