National

Medici din Austria si Statele Unite, in vizita la Sibiu pentru a lua lectii de la colegii romani

Publicat: 24 iul. 2018
1

Medici din Austria si Statele Unite au venit in aceste zile la Sibiu, sa ia lectii de la colegii romani.

 Sunt doctori cu experienta, care profeseaza in spitale renumite la nivel international si care invata cum se fac operatii pe inima prin metode minim-invazive. Dupa asemenea interventii, pacientii operati pe cord pot pleca acasa in doar cateva zile.

Grayson Wheatley este doctor la un spital din Nashville, Statele Unite ale Americii. Are experienta in interventiile chirurgicale pe cord deschis, insa vrea sa se perfectioneze si in cele minim invazive. Si este incantat de ce a gasit in Romania.

DrGrayson Wheatley: „A fost impresionant sa vad asa ceva, echipa este minunata si operatia printr-o astfel de metoda minim invaziva a fost cel mai tare lucru pe care l-am vazut pana acum.″

Trei chirurgi din Austria si unul din SUA participa la operatia prin care medicul roman incearca sa salveze inima unui barbat se 52 de ani. Doctorii straini au venit sa invete in Romania cum se realizeaza montarea unei valve aortice printr-o tehnica minim invaziva.

Medicul a montat valva aortica fara a sectiona sternul pacientului, printr-o incizie de cativa centimetri, cu ajutorul unui dispozitiv special.

Medic: „Folosim acest dispozitiv care fixeaza valva in interior. Practic, nu trebuie s-o foxezi manual.″

Medic american: „Foarte impresionant totul, tehnica minim invaziva este extraordinara.″

Medicul din Romania care a realizat operatia s-a specializat in Franta. Acum ii invata pe straini.

Medic: „Am venit aici pentru a asista la o operatie de montare a unei valve aortice. S-a desfasurat fara probleme, a fost o treaba grozava.”

Paul Werner lucreaza la spitalul AKH din Viena, acolo unde se duc sa invete zeci de medici din tara noastra.

Dr. Paul Werner: „In Viena ma specializ in chirurgie cardiaca, insa noi nu avem acesta tehnologie noua si acum a fost o ocazie foarte buna sa pot invata.”

Conf. dr. Victor Costache, chirurg cardiolog: „Sunt interventii de care beneficiaza in primul rand pacientul. Recuperarea este mai rapida, in maximum saptamana pot fi acasa si in doua sapt isi pot relua activitatile.”

Medicii straini vor primi de la colegii romani lectii teoretice, dar ii vor urmari si in alte operatii de protezare aortica si endovasculara prin tehnici cat mai putin invazive.

Adauga un comentariu