Eveniment-Social

Medicii au cerut sprijinul politiei pentru a trata doi copii bolnavi

Publicat: 06 sept. 2012
1

@ Medicii de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi au anuntat politia, dupa ce o mama a fugit din spital cu baietelul bolnav de pneumonie la doar doua zile de la administrarea tratamentului perfuzabil @ Dupa cum au precizat doctorii, exista riscul ca boala sa recidiveze, iar microbul sa fie transmis si celor care intra in contact cu acel copil @Ieri, medicii au anuntat din nou politia, pentru ca o mama si-a externat sub propria semnatura copilul, desi acesta nu fusese inca diagnosticat

Mama unui copil in varsta de 4 ani este cautata de politie, dupa ce a fugit din spital cu baietelul bolnav. Medicii de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi au descoperit ca mama nu mai este in momentul in care au mers sa-i administreze tratamentul cu antibiotice copilului. Baietelul era diagnosticat cu pneumonie si se afla de doua zile sub tratament cu antibiotice. Medicii au precizat ca exista riscuri majore pentru copil, dar si posibilitatea ca microbul sa fie contactat si de alti copii aflati in preajma baietelului. In cazul unei pneumonii, medicii pediatri au precizat ca tratamentul este de 7 zile. „Aunci cand mama fuge din spital cu copilul, fara a anunta si fara a semna pe fisa de observatie ca isi asuma toate riscurile, anuntam politia. Asa prevede procedura. Aceasta mama, din satul Zanea, din comuna Ciurea, a fugit cu baietelul bolnav de pneumonie la doua zile de tratament. Copilul avea inclusiv venula pentru ca tratamentul se administra intravenos. Bineinteles ca mama pune in pericol sanatatea si chiar viata copilului. Tratamentul trebuia continuat timp de 7 zile. Acest copil a beneficiat doar de doua zile de tratament pentru ca mama a considerat ca este mai bine sa fuga. Exista riscul major de revenire a pneumoniei cu un microb rezistent la antibioticul pe care noi l-am administrat timp de doua zile. De asemenea, copilul este contagios, deoarece exista riscul ca acest microb sa fie transmis celor din jur. Este posibil ca mama sa ajunga din nou cu copilul in urgenta la spital”, a declarat dr. Maricel Burlacu, purtator de cuvant la Spitalul Sf. Maria.

O mama si-a externat copilul bolnav sub semnatura

Medicii pediatri au fost nevoiti sa anunte politia si in cazul altei mame care si-a internat baiatul de 12 ani la unitatea medicala. Copilul avea dureri de cap de mai mult timp. Si aceasta mama provine din satul Zanea, comuna Ciurea. Femeia, fara a astepta ca medicii sa finalizeze toate investigatiile pentru a stabili cauza durerilor de cap ale copilului, a cerut externarea sub propria semnatura. Scandalul a pornit in momentul in care doctorii au informat-o pe mama ca trebuie sa plateasca 20 de lei pe zi pentru a sta alaturi de copil in spital. „Mama acestui copil a facut scandal pentru ca nu a dorit sa plateasca 20 de lei pe zi ca sa ramana internata cu copilul. A incercat sa spuna ba ca vine numai noaptea, ba ca vine numai ziua, ba ca baiatul nu sta fara ea, numai ca sa nu plateasca. A fost scoasa o data cu paza din spital, dar a revenit. Gratuitate au numai mamele ai caror copii au varsta pana in 3 ani. I-am explicat ca baiatul are nevoie de investigatii pentru a-l putea trata, dar tot nu a inteles. Astazi (ieri-n.r.) pentru ca nu a fost lasata sa doarma in spital, a cerut externarea sub semnatura. Ca mama nu a interesat-o ca baiatul era bolnav si nici nu aveam rezultatele investigatiilor pentru a se stabili un diagnostic”, a spus dr. Maricel Burlacu.

Comentarii
  • Idioti care stiu sa urle si sa faca scandal pe la spitale cand le moare puradeii.Sa se sesizeze Protectia Copilului sa vedem ce sunt in stare sa faca.Ca lege este.

Adauga un comentariu