News Flash:

Medicii au intrat in greva

31 Mai 2010
2594 Vizualizari | 2 Comentarii
Dr Bogdan Doroftei
• Astazi, medicii vor acorda ingrijiri medicale doar pacientilor care reprezinta o urgenta • Medicii sunt dezamagiti de dezastrul din sanatate, lipsa bazei materiale din spitale, lipsa medicamentelor, politizarea excesiva a sistemului si aservirea spitalelor intereselor de partid ale autoritatilor administratiei locale, starea jalnica a unitatilor medicale, lipsa motivatiei Astazi, medicii alaturi de asistentii medicali sunt in greva. In spitale, dar si in alte unitati medicale, doar pacientii care reprezinta o urgenta vor primi ingrijiri medicale. Sindicatul Camera Medicilor Iasi va actiona prin toate mijloacele pentru schimbarea atitudinii opiniei publice fata de corpul medical, schimbarea statutului medicului, schimbarea organizarii unui sistem sanitar bolnav si asezarea pe alte coordonate care sa poata garanta supravietuirea conditiei umane si socio-profesionale ale medicului in Romania. "Sindicatul Camera Medicilor Iasi este o organizatie sindicala a medicilor din judetul Iasi, ce se constituie intr-un asigurator si aparator al conditiei socio-profesionale medicale. Suntem dezamagiti fata de dezastrul din sistemul sanitar, concretizat în: lipsa bazei materiale din spitale, ceea ce impiedica asigurarea calitatii actului medical; lipsa motivatiei medicilor, indiferent de competenta si profesionalismul acestora; umilinta la care este supus întreg sistemul sanitar din Romania; subfinantarea sistemului de sanatate, concretizata în starea jalnica a spitalelor, lipsa medicamentelor, lipsa dotarilor minime necesare functionarii", a declarat dr. Bogdan Doroftei, presedintele Camerei Medicilor Iasi. De asemenea, medicii condamna politizarea excesiva a sistemului si aservirea spitalelor in interesul partidelor. "Asistam la politizarea excesiva a sistemului si aservirea spitalelor intereselor de partid ale autoritatilor administratiei publice locale. Totodata, exista o structura nefunctionala a organismelor coordonatoare in sistemului sanitar; imposibilitatea negocierii drepturilor ce deriva din executarea Contractelor individuale de Munca. Nu suntem de acord cu diminuarea prin noul sistem de salarizare a veniturilor salariale, începand cu luna ianuarie 2010, a platii unor sporuri existente în Contractul Colectiv de Munca si acordate în conditiile legii", a spus medicul Bogdan Doroftei. Sindicalistii din sistemul de sanatate iesean au precizat ca atat Guvernul, cat si Ministerul Sanatatii ignora calitatea actului medical, ceea ce duce la consecinte asupra starii de sanatate a populatiei. "Camera Medicilor isi exprima totala adeziune si solidaritate fata de toate formele de protest ale salariatilor din sistemul bugetar. Totodata, facem precizarea ca si medicii vor recurge la orice forma de protest pe fondul acestor nemultumiri", a declarat presedintele Camerei Medicilor Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

rusu ana  | #108743
acesti impostori care ne conduc ne cred slugi pe averea lor. Eu una daca a-si avea putere nustiu ce a-si face pentru a indeparta ace3ste ******* din fruntea statului care ne umilesc si batjocoresc ,acum au ajuns la pensia noastra amarata pentru care am muncit 38 ani ,fara sambete si uneori si duminici chiar daca ubeori ne chemau degeaba ,dar trebuia sa fim la lucru. Afara cu ei si sa ne vina un presedinte nu dictator si un premier capabil. Oameni buni faceti ceva si sa ne scapati de ei. Rusine basewscule ai mintit acest popor cum iti place tie sa zici si uite unde ne-ai adus, rusine tie si pdl-istilor tai. AFARA CU VOI
l e n t i l e i e ft i n e  | #108764
p or t o f el e .. . pau
l s m i th ( 1 2 0l e i ) .. . o ch e l a r i R A Y B A N (1 40 l
ei ) . . .. p o r t of o f e l e f e m e i/ / .. . .. l e nt ile d e
c o n t a c t .. . . 50 l ei i d m a l l _ e y e s
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3833 (s) | 24 queries | Mysql time :0.260549 (s)