Stiri si curiozitati

Medicii au stabilit cum a fost ucisa fetita de cinci ani din Baia Mare. Este cu adevarat tragic ce au descoperit legistii

Publicat: 01 mai 2018
3

Un copilas care disparuse de acasa a fost gasit, dupa opt oe, fara suflare intr-un cartier marginas al orasului maramuresean Baia Mare. Asasinul i-a zdrobit capul fetitei de cinci  ani si, judecand dupa concluziile preliminare ale medicilor legisti maramureseni, pare sa o si violat.

Daca abuzul sexual s-a consumat inainte sau dupa moarte va fi lamurit la autopsie. Terifianta descoperire a fost facuta de chiar fratii miustei Estera care a pierit intr-un mod ingrozitor.

Surse judiciare spun ca fetita a disparut, fara ca cineva sa observe, chiar din fata locuintei unde se juca cu mai multi copii. Ar fi urmat cateva ore in care parintii, fratii fetitei, dar si bunicii si vecinii micutei  – membri ai unei comunitati de romi -, ar fi cautat-o asa cum s-ar fi priceput, printre prieteni si rude. Ceea ce a urmat depaseste insa orice inchipuire. Cadavrul micutei Estera a fost descoperit, intr-o cladire dezafectata din zona Combinatului Phoenix din Baia Mare. Firavul rup ii era mutilat, iar capul zdrobit aproape complet. Primii carora li s-a infatisat inaintea ochilor imaginile de cosmar au fost fratele de 12 ani si sora de 17 ani ai Esterei. Copiii care au descoperit oroarea au ramas marcati motiv pentru care vor primi consiliere psihologica.

Fracturile craniene au provocat moartea fetitei torturate

”Abia dupa opt ore, parintii au dat-o disparuta. Tarziu intr-o disparitie de copil in care fiecare minut conteaza. Spre miezul noptii (n.r. noaptea de luni spre marti) copila a fost gasita in zona Combinat a orasului Baia Mare. Fusese ucisa si, cel mai probabil, si violata. Criminalul i-a zdrobit capul cu mai multe lovituri aplicate cu un corp dur. La o examinare preliminara, legistii au descoperit multe fracturi craniene produse cu un corp dur, dar si urme ale unui abuz sexual ce indica un viol. Leziunile de la cap, gravele fracturi, i-au provocat moartea extrem de brutala ”, ne-au dezvaluit surse judiciare.

Asasinul ar putea fi chiar un copil

Investigatorii maramureseni – procurori si politisti – , sunt in alerta maxima pentru ca cel care a comis oroarea, cel care a torturat-o pe micuta pana la moarte, este inca in libertate. In acest moment, criminalistii sunt la fata locului si incearca sa adune cat mai multe probe care sa duca la demascarea celui care a comis atrocitatea, criminal care ar putea fi chiar si un copil.

”Luam in calcul si varianta ca fetita sa fi fost ucisa si mai apoi violata chiar de un copil ceva mai mare. Probele biologice recoltate de pe cadavrul fetitei de cinci ani ne vor da multe raspunsuri. La fel si urmele adanci lasate de lovituri pe craniul zdrobit al fetitei. Audierile, inclusiv ale parintilor, sunt in plina derulare”, au adaugat surse apropiate anchetei.

Adauga un comentariu