Eveniment-Social

Medicii de familie ieseni in stand-by. Marea nebunie a cititoarelor de carduri ii dezorienteaza

Publicat: 07 nov. 2014
1

Chiar daca distribuirea cardului national de sanatate se afla in grafic, potrivit comunicatelor de presa emise de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), medicii de familie sunt tot mai dezorientati. Au fost instiintati ca sunt obligati sa-si achizitioneze cititoare de carduri, fiindu-le pusa la dispozitie o lista intreaga de furnizori omologati. Primele semnale de alarma au fost trase chiar de catre medicii de familie care au sesizat ca sunt incompatibilitati majore intre cititoare de carduri si softuri.

Asiguratii ieseni au inceput sa primeasca cardurile nationale de sanatate, Posta Romana si-a modificat programul de functionare special pentru a-si indeplini aceasta sarcina, insa fara cititoare de carduri in cabinetele medicale, cardul ramane doar o bucata de plastic care nu poate fi activata.

„Ceea ce se intampla cu cititoarele de carduri este o mare nebunie si suntem curiosi ce se va intampla de la 1 ianuarie. Nu au facut aceste achizitii pentru s-au sesizat incompatibilitati mari intre cititoarele de carduri si soft. Totul se blocheaza si cardul nu poate fi activat. Ne-am consultat cu informaticienii din cadrul Casei de Sanatate Iasi si ne-au zis sa stam pe loc pana la noi semnale. Nu sunt inca medici de familie care sa-si fi cumparat aceste cititoare pentru ca nu exista certitudinea ca totul va decurge fara probleme. Teoretic, in fiecare cabinet trebuie sa existe doua cititoare de carduri: unul pentru asistenta medicala si unul pentru medicul de familie. Deocamdata suntem in stand-by”, a precizat dr. Anca Deleanu, presedinta Societatii Medicilor de Familie Iasi.

Adauga un comentariu