Eveniment-Social

Medicii de familie se plang ca se fac presiuni asupra lor

Publicat: 24 ian. 2000

Conducerea Casei de Asigurari Sociale de Sanatate a primit, zilele trecute, o plangere din partea unui medic de familie, prin care aduce la cunostinta faptul ca s-au facut presiuni asupra lui pentru a angaja o sora medicala. „In urma vizitei comisiei mixte care s-a deplasat vineri, 14 ianuarie, la dispensarul medical din Dancu, punand in discutie problema angajarii cadrului medical mediu – obstetrica – Maria Tarnoveanu, de catre cabinetul medical individual dr. Michaela Smilovici, va comunic urmatoarele: termenul de 24 de ore, care mi s-a dat pentru a comunica decizia mea, nu mi se pare legal. In acest moment, sora medicala Maria Tarnoveanu nu are calitatea de salariat pentru cabinet. De persoanele care au ramas in afara sistemului sanitar se ocupa Ministerul Muncii„, se mai specifica in adresa.

Doctorul nu a nominalizat persoanele care au incercat sa-l intimideze, dupa cum a declarat acesta, insa, in adresa subliniaza clar ca nu are de gand sa o angajeze pe sora medicala Maria Tarnoveanu, deoarece prefera sa lucreze cu al doilea cadru medical mediu, asistenta medicala Flavia Babiuc, „pentru ca pregatirea profesionala primeaza”.

Astfel de cazuri se intalnesc aproape la fiecare dispensar din judet, dupa transformarea medicilor generalisti in medici de familie. Legea spune ca la 750 de asigurati inscrisi pe lista unui medic este necesar un cadru medical mediu, ceea ce face ca sute de astfel de cadre sa ramana fara locuri de munca.loading...

Adauga un comentariu