Magazin

Medicii francezi sustin legalizarea eutanasiei

Publicat: 14 feb. 2013
1

Consiliul de etica a medicinii din Franta si-a exprimat opinia privind controversata problema a eutanasiei, aratand ca aceasta ar fi permisibila in cazurile exceptionale in care pacientii fac cereri „persistente si lucide”.

Invocand o „datorie umana”, Consiliul de etica considera eutanasia ca fiind o metoda prin care se poate curma suferinta inutila a pacientilor, noteaza France24.

Presedintele Francois Hollande a solicitat consiliului un raport privind sinuciderea asistata in care sa se examineze circumstantele precise in care aceasta metoda ar putea fi implementata, astfel incat sa se poata face un proiect de lege.

Raportul consiliului arata ca medicilor ar putea sa li se permita sa autorizeze interventii care sa asigure morti rapide pacientilor in faza terminala.

In acest caz, pacientul implicat ar fi capabil sa faca singur solicitarea explicita sau sa precizeze aceasta optiune in cazul in care pacientul devine incapabil sa mai faca aceasta solicitare explicit.

Mai exista de asemenea cazul in care familia pacientului, in cazul in care acesta este pe moarte si nu mai este constient, chiar si in situatia in care pacientul nu a facut anterior aceasta cerere.

Adauga un comentariu