Stiri si curiozitati

Medicii i-au spus unei gravide ca una din gemene trebuie sa moara, pentru ca cealalta sa poata trai. Ce a facut apoi mama

Publicat: 07 mai 2019

Doua fetite din Edinburgh au sfidat pronosticurile medicilor si au reusit sa supravietuiasca amandoua unei sarcini dificile in timpul careia doctorii le-au spus parintilor ca una trebuie sa moara pentru ca cealalta sa supravietuiasca.
Micutele Lillie si Lacie Ferguson au implinit recent doi ani si sunt fericite si sanatoase. oricine le-ar vedea spune ca sunt doi copii normali, dar cand mama lor, Nicky, era insarcinata situatia nu era deloc atat de fericita.

Nicky si sotul sau erau deja parintii a trei copii, Liam, 22 de ani, Reese, 15 ani si Connor, 12 ani, cand au aflat ca a ramas din nou insarcinata. Dar la ecografia de 16 saptamani au descoperit ca gemenii lor dezvoltau probleme cardiace si medicii le-au spus ca singura solutie ca cel putin unul sa supravietuiasca este cea de a-i opri fortat inima celuilalt.

La doar o zi dupa ce Nicky a aflat ca are doua fetite, medicii i-au spus ca una dintre acestea lua doar 30% din placenta. Medicii au avertizat ca, daca nu realizeaza o interventie chirurgicala cu laser, ambii copii ar putea muri din cauza sindromului transfuzor-transfuzat.

Dar Nicky si sotul sau James au hotarat sa le ofere ambelor fete o sansa la viata si sa astepte sa vada ce se intampla in continuare.

„De la 16 saptamani a fost un adevarat cosmar. Mereu se intampla cate ceva. Iar cea mai mare frica a mea era daca le pierdem pe amandoua”, povesteste Nicky, potrivit The Scotsman.

Toata perioada sarcinii a fost atent monitorizata, facea ecografii de 3-4 ori pe saptamana, iar la 30 de saptamani, medicii au decis ca este imperativ sa ii faca o cezariana.

Cele doua fetite au venit pe lume pe 16 martie 2017, au fost tinute in incubator mai multe saptamani, dar in cele din urma au supravietuit amandoua si au fost lasate sa mearga acasa.

La doi ani de la nastere, mama lor spune ca fetele nu au avut nicio problema medicala in ciuda conditiilor dificile din timpul sarcinii. „Sunt doi copii sanatosi si fericiti”, incheie scotianca.

Adauga un comentariu