Titlurile zilei

Medicii ieșeni și-au făcut cruce când au văzut că deschide ochii! Femeia înjunghiată cu sânge rece, de zeci de ori, a scăpat cu viață. „A avut mare noroc!”

Publicat: 28 iul. 2021
Imagini cu mașina în care a avut loc atacul din satul Horlești, polițiști aflați în căutarea agresorului și victima
Un individ din Iași a mutilat o tânără cu numeroase lovituri de cuțit

Minunile există! După ce a fost înjunghiată de aproximativ 40 de ori și lăsată să zacă într-o baltă de sânge, o femeie și-a revenit în mod miraculos. Nimeni nu îi mai dădea vreo șansă de supraviețuire după ce a ajuns în stare foarte gravă pe masa de operație. Ieșeanca este stabilă și i-a uimit până și pe medici. Agresorul este internat la Institutul de Psihiatrie „Socola”

Tânăra de 39 de ani, din comuna Rediu, care a fost înjughiată de mai multe ori și a fost lasată să zacă într-o mașină, pe marginea drumului, a scăpat cu viață ca prin minune. Medicii ieșeni nu îi mai dădeau nicio șansă de supraviețuire. Victima a ajuns, după un incident extrem de grav, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași și a intrat de urgență în sala de operație. Aceasta prezenta șoc hemoragic, multiple plăgi înjunghiate în zona abdominală și eviscerație de intestine. Echipa chirurgicală a făcut eforturi disperate pentru a o ține în viață, chiar dacă pierduse mult sânge și nu dădea semne că își revine. Nimeni nu îi mai dădea vreo șansă la viață și doar o minune o putea salva. Tânăra a luptat cu ultimele puteri să trăiască și i-a uimit până și pe medici.

„Pacienta în vârstă de 39 de ani, care a fost înjunghiată de mai multe ori în zona abdominală, a fost transferată din secția de terapie intensivă, în salon. Femeia și-a revenit miraculos, deoarece a fost în stare foarte gravă când a ajuns la spital. Aceasta pierduse mult sânge și prezenta șoc hemoragic. Întreaga echipă medicală a fost uimită de evoluția stării ei de sănătate. Ea a avut mare noroc că a scăpat cu viață! În prezent, are o evoluție bună și este stabilă hemodinamic”, au precizat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Victima a fost abandonată într-o baltă de sânge

Reamintim că, în seara zilei de 22 iulie 2021, în localitatea ieșeană Horlești, din comuna Rediu, s-au desfășurat scene demne de filmele horror. Un ieșean a pus pe jar toată Poliția ieșeană, după ce și-a înjunghiat iubita de mai multe ori. Atacul extrem de violent a avut loc într-un autoturism marca Skoda Fabia.
Victima, o femeie de 39 de ani, a fost abandonată într-o baltă de sânge, pe marginea drumului. Martorii înspăimântați de cele întâmplate au sunat la numărul unic de urgență 112. La fața locului s-au deplasat inițial un echipaj de Poliție și o ambulanță SMURD de Terapie Intensivă Mobilă.

Desfășurare de forțe pentru identificarea agresorului

În noaptea incidentului a avut loc o adevărată desfășurare de forțe pentru a-l prinde pe cel care aproape și-a ucis iubita. La fața locului s-au mobilizat mai multe echipaje de Poliție, dar și din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale de la IPJ Iași („mascații”). Aceștia au plecat pe urmele atacatorului. Căutările s-au desfășurat vreme de câteva ore. La anchetă au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Poliției de Frontieră Iași, cu un aparat de termoviziune. În localitate a sosit și unul dintre adjuncții IPJ Iași, pentru a ajuta la identificarea atacatorului.

Autoritățile au organizat filtre, iar mai multe persoane au fost oprite în trafic și identificate, pentru a ajunge la suspect. Într-un sfârșit, individul a fost identificat pe raza localității Popricani. În acele momente s-a desfășurat o scenă desprinsă parcă din filme. Agresorul a fost scos din mașina în care se afla de „mascați”. Individul a fost identificat în persoana lui Ionel Bogdan Sitaru, un ieșean care a mai avut probleme cu legea în trecut.

Agresorul va fi supus unei expertize psihologice

Cazul a fost preluat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, fiind întocmit un dosar penal sub acuzația de tentativă de omor asupra unui membru de familie. Individul care a ciopârțit o femeie de 39 de ani cu zeci de lovituri de cuțit a fost dus de anchetatori la Institutul de Psihiatrie „Socola”.
Medicii psihiatri vor decide dacă Ionel Bogdan Sitaru a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. Oamenii legii spun că individul, care a fost oprit recent cu focuri de armă pe o stradă din municipiul Iași, a avut unele probleme psihice în trecut. Ieșeanul a fost pus în libertate de judecători la finele lunii februarie 2021, după ce a fost condamnat de prima instanță cu suspendare, pentru ultraj.

Comentarii
  • Voi astia din Justitie sunteti si prosti maxim. Cica tinarul curitar e internat la Socola ((păpică, somnic, aer racoros de la copacii din Bucium), păi ăsta trebuia INCINERAT la Socola, nu internat pe banii statului

  • Asa de blânda e justiția cu psihopatii, specimene toxice și distructive, ca așteaptă sa ia masuri drastice după ce săvârșesc o crima! După ce a făcut ultraj, a fost expertizat psihiatric? Specialiștii în deviații comportamentale ce spun, poate fi lăsat liber, sa mai hacuiasca pe cineva? Superficialitate în astfel de cazuri!

Adauga un comentariu