Actualitate

Medicii nu au o explicatie! Astfel de cazuri nu trebuiau sa apara in aceasta perioada

Publicat: 14 iul. 2016
1

@ Medicii se confrunta cu astfel de cazuri primavara si toamna @ Boala reprezinta o urgenta medicala, care poate evolua rapid spre deces @ Majoritatea pacientilor au nevoie de transfuzie de sange pentru a supravietui

De cateva zile, medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, se confrunta cu o boala intalnita in alte perioade ale anului. Zilnic, la unitatea medicala se prezinta doi-trei pacienti cu hemoragie digestiva superioara, o afectiune care predomina in anotimpurile primavara-toamna. Medicii nu au gasit o explicatie. De o perioada, se inregistreaza doua-trei cazuri de hemoragii digestive superioare pe zi. Asta intr-o perioada in care nu ar trebui sa existe astfel de cazuri.

”Perioada efervescenta a pacientilor cu aceasta afectiune este primavara si toamna. Nu stim care ar fi cauzele. Banuim ca pacientii au o stare de sanatate precara si se ajunge la declansarea unor astfel de hemoragii. Un lucru bun este acela ca pacientii vin la spital imediat dupa aparitie si se incearca oprirea hemoragiei fie chirurgical, fie prin medicamente si apoi pacientii primesc tratament cu preparate din fier. In alte dati, bolnavii se prezentau la spital dupa ce timp de cateva zile au stat acasa cu hemoragie si transfuzia de sange era obligatorie. Este in continuare lipsa de sange si ar fi fost destul de dificil sa facem fata si unor astfel de cazuri. In ultima saptamana am avut mai multi pacienti injunghiati care a avut nevoie de sange„, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la spitalul mentionat. Scopul imediat al tratamentului este refacerea volmului de sange. Hemoragie digestiva acuta inseamna pierdere de sange la nivelul tubului digestiv si de cele mai multe ori asta inseamna o urgenta medicala ce poate pune in pericol viata bolnavului.

Cauzele producerii hemoragiilor digestive

Exista mai multi factori care pot determina o hemoragie digestiva. Cea mai frecventa cauza este ulcerul gastric si duodenal sau o afectiune a esofagului, duodenului. De asemenea, persoanele care consuma aspirina sau alte medicamente iritante gastric (antiinflamatoare), alcool in exces, pot declansa hemoragii digestive. Cele mai grave hemoragii digestive sunt determiate de ruperea varicelor esofagiene, la pacientii diagnosticati cu ciroza hepatica. Medicii atrag atentia si avertizeaza persoanele care sufera de boli digestive sau care au hemragii digestive, ca trebuie sa evite medicamentele cu risc hemoragic: aspirina, diclofenac, piroxicam, nurofen, etc, administrate de cele mai multe ori fara indicatia medicului, pentru orice durere. De asemenea, evitarea consumului exagerat de alcool, tutun, cafea, previn complicatiile hemoragice.
Adauga un comentariu