Eveniment-Social

Medicii nu pot interveni pentru a-i salva viata acestui bolnav. Barbatul a ajuns la spital la limita dintre viata si moarte

Publicat: 21 sept. 2017
1

Un barbat se zbate intre viata si moarte la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iasi. Pacientul este internat in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) si prognosticul medicilor privind sansele de supravietuire este foarte rezervat. Barbatul, in varsta de 56 ani, din Focsani, nu ar fi ajuns in aceasta situatie daca ar fi respectat tratamentul prescris de medicul cardiolog. In urma cu 3 ani a fost diagnosticat cu hipertensiune arteriala si de aproape un an de zile a renuntat la tratament pe motiv ca se simtea bine.

In urma cu doua zile, pacientul a facut un puseu de hipertensiune arteriala care i-a provocat ruptura unui vas de sange la creier. Pacientul a fost transportat initial la spitalul din Focsani unde i s-a facut un examen Computer Tomograf si s-a descoperit o hemoragie masiva cerebrala.

Citeste si : Hipertensiunea arteriala creeaza probleme grave in randul iesenilor

Pentru ca unitatea medicala din Focsani nu are medic neurochirurg si nu sunt conditii de dotare pentru a trata si ingriji un astfel de pacient, medicii l-au transferat la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi. La internare, pacientul era in coma de gradul 3 spre 4, stare extrem de grava, iar tensiunea arteriala avea valoarea peste 20.

Citeste si : Hipertensiunea arteriala face ravagii printre ieseni

„Pacientul este in stare foarte grava. Hemoragia cerebrala este localizata in trunchiul cerebral, o zona unde nu se poate interveni chirurgical. In trunchiul cerebral este centrul de respiratie, centrul cardiac. Pacientul primeste tratament la terapie intensiva. Sangerarea s-a produs intr-o zona in care nu poti interveni chirurgical. Riscul intraoperator este enorm si pacientul poate muri pe loc. Pacientul a decis sa nu mai ia tratament pentru hipertensiunea arteriala. A ignorat indicatiile medicului specialist si acum risca sa-si piarda viata. Pacientul a sangerat mult si pe perioada transportului. Prognostocul este foarte rezervat”, a declarat medicul neurochirurg Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Citeste si : Tot mai multi romani sufera de hipertensiune arteriala: 1 din 5 nici nu stie

Adauga un comentariu