Actualitate

Medicii sunt ingroziti! Tot mai multe femei au nevoie de doctor dupa ce folosesc acest aparat. Unele devin dependente si nu se mai pot opri – FOTO

Publicat: 14 mai 2019

@ Orasul Iasi s-a umplut de saloane care au in prim-plan bronzul artificial la solar @ Preturile variaza in functie de locatie, personal si de varsta aparatului de bronzat @ Viata le este pusa zilnic in pericol din cauza arsenicului sau a gazului de Mustar, care sunt cei mai mari factori de risc in dezvoltarea cancerului @ Arsurile solare si bronzul sunt ambele periculoase, deoarece ele produc modificari patologice ale ADN-ului la nivel cutanat

Iesencele au descoperit solarul, ca o alternativa a bronzului natural al razelor solare. Desi beneficiul este ca femeile isi pot pastra bronzul intact chiar si in timpul iernii, pe termen lung solarul influenteaza foarte mult starea organismului. Cele mai multe femei abuzeaza de acest serviciu si nu mai au limita in utilizarea lui.

Reporterii BZI au luat legatura cu doua femei de varste diferite care frecventeaza doua solare aflate in locatii diferite.

Stau un timp indelungat la solar

Desi nu este absolut deloc sanatos pentru piele, cele care doresc sa isi pastreze un bronz discret pe tot parcursul anului pot opta pentru folosirea solarului o data la doua saptamani, dar numai trei minute la fiecare sedinta. Aceste cazuri sunt foarte rare, majoritatea femeilor stand cate zece sau chiar 15 minute, zilnic, saptamani la rand. Una dintre fetele care frecventeaza acest loc este Monica, in varsta de 22 de ani, care merge la solar de un an de zile. Toamna si iarna merge de doua ori pe saptamana, iar primavara incepe un program strict si alert de bronzat.

"Nu am suportat niciodata sa fiu alba si de cand am descoperit solarul, parca mi s-a schimbat viata. E foarte folositor, avand in vedere ca iarna nu ai ce face, chiar trebuie sa te duci daca nu vrei sa stai alba. Vara, inainte de a merge la mare, chiar exagerez putin, merg trei saptamani la rand, zi de zi. Am auzit ca poate produce cancer de piele, dar nu cred ca mi se poate intampla tocmai mie", spune femeia.

Crema acceleratoare este folosita in exces

Pentru un aspect mai colorat decat in mod normal, la solar este inclusa crema acceleratoare, pentru accelerarea procesului de bronzare. Femeile nu folosesc numai flaconul care este inclus in pachetul promotional, adica 200 ml, ci isi cumpara singure si se dau pe tot corpul dupa bunul plac. Costurile unei sedinte la solar nu sunt deloc mari, iar daca femeile isi iau mai multe sedinte deodata, un abonament de zece sedinte are un pret mult mai scazut, insa ele vor sa profite din plin de fiecare sedinta pe care o fac. "In mod normal, crema pe care trebuie sa o folosim la o sedinta este de 200 ml, dar noi, clientele care mergem des, folosim mai mult, pentru un efect mai rapid. Nu sunt multi bani la mijloc, dar daca ne putem bronza mai tare in mai putin timp, de ce sa nu o facem?", spune Ramona Tenu, o alta tanara, de 25 de ani.

Citeste si: Bronzul la solar, extrem de periculos pentru piele

Medicii sunt ingroziti de urmarile solarului

Medicii atentioneaza toate persoanele care folosesc solarul, in legatura cu cancerul de piele. Aceasta este una dintre cele mai intalnite boli ale secolului 21. Acestia spun ca acest bronz artificial, care este utilizat foarte des, este de o mie de ori mai periculos decat razele solare. "Arsurile solare si bronzul sunt ambele periculoase, deoarece ele produc modificari patologice ale ADN-ului la nivel cutanat. De altfel, riscul fiecarei persoane de a face cancer de piele la un moment dat in viata incepe sa creasca inca de la prima arsura solara suferita. Riscurile de imbolnavire de cancer cu celule scuamoase se multiplica in functie de timpul de expunere neprotejata la razele UV de-a lungul vietii. Probabilitatea instalarii carcinomului cu celule bazale creste pe baza combinatiei dintre expunerea intensiva la soare, respectiv la razele ultraviolete, care pot proveni si de la echipamentele de tip solar, pentru obtinerea bronzului artificial.

Un alt pericol asociat cu frecventarea saloanelor de brozat se refera la dezvoltarea unei asa-zise dependente psihice de solar. Cu alte cuvinte, in ciuda informatiilor pe care le primesc despre riscul major de imbolnavire, persoanele obisnuite sa se bronzeze artificial refuza sa renunte la acest obicei", spune medicul dermatolog Ioana Gherciu.
Comentarii
  • Hai cu anchetarea mafiei rezist usr de la mitingul PSD !! , aveti filmarile doveditoare , aveti mii de parti vatamate , injurate , hartuite , lovite , amenintate … aveti toate datele despre instigatori , infractori , agresori .. aveti codul penal……..hai cu dosarele penale !!

  • Toate sustinatorii PSD care au fost la mitingul din Iasi si au fost vatamati , injurati , hartuiti , loviti , amenintati sa depuna URGENT plangere la politie !!

Adauga un comentariu