National

Medicii Valentin Calu si Catalin Pivniceru au fost externati

Publicat: 04 feb. 2014
1

Medicul Valentin Calu de la Spitalul Elias si medicul Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sfanta Maria”, supravietuitori ai accidentului aviatic din Muntii Apuseni, au fost externati marti din Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca si se vor intoarce la Bucuresti.

Cei doi medici vor ajunge de la Cluj la Bucuresti cu avionul, care cel mai probabil nu va fi unul de linie, au declarat surse medicale.

Primul scos din spital, pe o targa, intrucat asa prevede protocolul medical, a fost medicul Valentin Calu de la Spitalul Elias din Capitala, acesta fiind urcat apoi intr-o ambulanta SMURD.

Citeste si: STS protesteaza: „Medicul Radu Zamfir nu a transmis coordonatele geografice”

Si doctorul Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sfanta Maria” a fost scos din unitatea medicala pe targa si urcat in aceeasi ambulanta, care ii va duce pe cei doi la aeroportul din Cluj. De acolo, medicii vor fi preluati de aeronava donata SMURD de omul de afaceri Ion Tiriac.

Intrebat de jurnalisti cum se simte, medicul Valentin Calu a raspuns: „Foarte bine”.

Citeste si: Conversatia dintre copilotul Razvan Petrescu si tatal sau, imediat dupa prabusirea avionului

Coordonatorul SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita, a declarat ca avionul a decolat marti dimineata spre Cluj, la ora 8.30, de pe Aeroportul „Henri Coanda”. Bogdan Oprita a precizat ca la bordul aeronavei se afla, pe langa echipajul de zbor, un medic si o asistenta de la SMURD Bucuresti.

„Am hotarat ca la bord sa fie, preventiv, si un echipaj SMURD, intrucat starea celor doi medici este buna”, a precizat dr. Oprita.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj, Petru Susca, declara, luni, ca cei doi medici au solicitat sa le fie respectata intimitatea, astfel incat nu doresc sa comunice cu presa nici in incinta spitalului si nici pe aeroporturile din Cluj si Bucuresti.

La Spitalul Judetean de Urgenta Cluj-Napoca a ramas internat copilotul Razvan Petrescu, ranit in accidentul aviatic. Copilotul a fost supus, vinerea trecuta, unei a treia interventii chirurgicale. Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Cluj-Napoca afirma ca Razvan Petrescu ar mai putea fi supus si altor operatii, decizia in acest sens urmand sa fie luata de medici in aceasta saptamana.

Comentarii
  • Vrem sa vedem ca, la externare, absolut toti pacientii sunt dusi acasa gratuit, indiferent in ce capat al tarii, cu ambulante, elicoptere si avioane „de la buget”. Nu doar supravietuitorii astia ai „aterizarii fortate accidentale”.

Adauga un comentariu