National

Medicul Adina Alberts refuză să se imunizeze cu vaccinul de la Pfizer: „Eu mă vaccinez cu un alt vaccin dintr-un viitor foarte apropiat”

Publicat: 19 ian. 2021
Adina Alberts în halat alb
Adina Alberts, medic chirurg estetician

Marți, 19 ianuarie 2021, la Antena 3, medicul Adina Alberts și-a exprimat poziția față de actualul vaccin anti-COVID-19 prezent în România și a declarat că nu vrea să se imunizeze cu vaccinul de la Pfizer, ci va aștepta să ajungă în țară un alt vaccin.

Adina Alberts, medic chirurg estetician a dezvăluit care este vaccinul pe care îl așteaptă, pentru a se putea imuniza atât pe ea, cât și pe părinții săi, împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Eu mă vaccinez cu un alt vaccin dintr-un viitor foarte apropiat. Am înţeles de la domnul Arafat că în mai puţin de o lună vom avea acces la el, de la AstraZeneca. Cu acela doresc să îmi vaccinez şi părinţii care au 84 de ani. Rămâne să vedem ce se va întâmpla. Dacă nu voi putea, rămâne să amân această vaccinare până îmi va veni şi mie rândul la AstraZeneca”, a declarat medicul.

Adina Alberts: „Mi se pare că este foarte alambicată această tehnologie”

Adina Alberts a explicat de ce nu dorește să se vaccineze cu serul de la Pfizer. Aceasta a declarat că tehnologia pe care se bazează vaccinul menționat este una „alambicată”, în timp ce există posibilitatea vaccinării într-un alt mod, folosit pentru dezvoltarea tuturor vaccinurilor de până acum: tehnologia clasică pe bază de antigene.

„Mecanismul acesta de acţiune, tehnologia aceasta, ARN mesager este de altfel explicată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătăţii. Este practic o învăţare, o educare a propriilor noastre celule de a sintetiza proteina spike. Mie mi se pare că este foarte alambicată această tehnologie, când în mod normal ar fi trebuit să avem acces până în zilele noastre. Până în prezent ar fi trebuit deja să avem acces la vaccinurile care au utilizat tehnologia clasică pe bază de antigene.”, a declarat Adina Alberts.

Alexandru Rafila a reacționat imediat: „Vaccinurile clasice pe bază de antigene au eşuat la testele clinice”

În replică, profesorul Alexandru Rafila a declarat că vaccinurile clasice pe bază de antigene au eşuat la testele clinice și tocmai de aceea s-au realizat prin mecanismul ARN mesager.

”Din păcate au eşuat la testele clinice, în rest nu e niciun fel de altă problemă. Asta e singura problemă. Vaccinurile clasice pe bază de antigene au eşuat la testele clinice. Nu se folosesc pentru această boală, doamna doctor. Nu, îmi pare. Avem informaţii diferite, dar probabil că dumneavoastră le aveţi din altă zonă decât cea a sănătăţii publice, mă scuzaţi”, a fost replica medicului Alexandru Rafila pentru Adina Alberts.

Adina Alberts: „Chinezii se vaccinează cu patru vaccinuri şi toate sunt obţinute cu aceeşi tehnologie clasică”

Adina Alberts nu s-a lăsat intimidată de intervenția lui Alexandru Rafila, adăugând că „sunt ţări în lumea asta care au ales să se vaccinze cu alte tipuri de vaccinuri”. În acest sens, a oferit exemplul Chinei, care a ales să-și vaccineze populația cu patru vaccinuri, toate fiind obținute prin tehnologia clasică.

„Sunt ţări foarte importante la care nu putem să avem pretenţia că nu şi-ar fi putut un vaccin de la Pfizer sau un vaccin de la Moderna, care ştim bine că sunt cele mai scumpe. Sunt ţări în lumea asta care au ales să se vaccinze cu alte tipuri de vaccinuri. Chinezii se vaccinează cu patru vaccinuri şi toate sunt obţinute cu aceeşi tehnologie clasică cu care s-au făcut de zeci de ani vacccinurile. Emiratele Unite, la fel. Se vaccinzează cu un vaccin chinezesc. Turcia, la fel. Achiziţionează vaccinuri chinezeşti şi pot să vă dau mai multe exemple”, a declarat Adina Alberts, marţi seara, la Antena 3.

Comentarii
  • Aceasta pseudocunoscatoare a tot in ceea ce priveste vaccinul covid-19 sa-si tina parerile pentru ea. Cred ca in momentul in care vii sa-ti exprimi public o parere stiintifica trebuie sa ai expertiza si sa vii si cu niste dovezi stiintifice altfel totul va crea neincredere in actiunea de vaccinare indiferent cu ce vaccin. Sa fiu bine inteles respect parerea fiecaruia, dar comunicarea unui punct de vedere stiintific trebuie sa fie facuta cu mare atentie si discernamint.

  • Am vazut si eu emisiunea. In afara ca nu lasa interlocutorul sa vorbeasca si sa isi exprime logic un argument, nu prea am vazut multa substanta la doamna doctor. Argumente pe jumatate motivate si cam toate au fost combatute cu argumente de Rafila. Inclusiv cu China: asa este, folosesc 4 vaccinuri, dar cu o eficacitate de aprox. 50%, spre deosebire de 95% la Pfizer si Moderna. Si cu Turcia, la fel: populatia poate alege sa se vaccineze gratuit si contra cost. Varianta contra cost include Pfizer, cea gratuita include vaccin cu eficacitate mult mai mica.
    Oricum, mesajul mi s-a parut clar: chiar si aceasta persoana care este data ca exemplu de anti vaxeri, de fapt nu a spus ca nu se vaccineaza, ci a spus ca nu se vaccineaza cu Pfizer si Moderna, dar SE VA VACCINA cu Astra Zeneca.

Adauga un comentariu