National

Medicul Adrian Marinescu, despre infectările cu noul coronavirus după vaccinare: „În momentul în care este o vârstă avansată, probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare”

Publicat: 20 apr. 2021
Adrian Marinescu îmbrăcat în halat alb cu stetoscop la gât
Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din Capitală

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul „Matei Balş”, a vorbit la Antena 3 despre infectările cu noul coronavirus după vaccinarea anti-COVID-19, în cazul vârstnicilor.

Medicul a precizat că dezvoltarea anticorpilor este influențată  de vârsta persoanelor care decid  să se vaccineze anti-COVID-19. Adrian Marinescu a explicat că atunci când o persoană se infectează cu noul coronavirus după vaccinare, imunitatea devine dublă. Acest lucru se întâmplă deoarece o dată ce persoana trece prin boala are și imunitatea celulelor care au memorie şi pot recunoaște mai repede virusul.

„În momentul în care este o vârstă avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare. În afară de imunitatea prin anticorpii atunci când mă vaccinez contează și imunitatea prin celule.

Altfel spus, și dacă nu am un titru de anticorpi corespunzător este foarte posibil atunci când voi veni în contact cu virusul să am acele celule cu memorie care vor știi să recunoască și, practic pot avea un avantaj faţă de cel care nu s-a vaccinat. Este un element important și pe care îl aș lua în calcul. Acest lucru este valabilă și la trecerea prin boală, imunitatea este dublă.

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre infectările după vaccinare

Este probabilitatea mai mică să mă infectezi dacă mă vaccinez, dar nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Ceea ce mă interesează e să nu fac boala, să nu fac cu o formă severă și dacă sunt persoane vulnerabile să nu pun viața în pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Precizarea vine în contextul în care tot mai multe persoane se reinfectează chiar dacă s-au vaccinat anti-COVID-19. Aici se încadrează și Alexandru Arșinel, care s-a infectat, chiar dacă s-a vaccinat anti-COVID-19 în urmă cu două luni.

Alexandru Arșinel are COVID-19. S-a infectat la două luni de la vaccin

Alexandru Arșinel, alături de soția sa, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Actorul s-a vaccinat anti-COVID în urmă cu două luni.

În luna ianuarie, actorul a făcut prima doză de vaccin, iar în data de 10 februarie a primit rapelul. Directorul Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București s-a imunizat cu serul de la Pfizer. În vârstă de 81 de ani, actorul speră că forma de COVID-19 să fie una mai ușoară.

Medicul Adina Alberts, despre infectarea lui Alexandru Arșinel

La scurt timp de la aflarea veștii că Alexandru Arșinel s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2, medicul chirurug estetician Adina Alberts i-a transmis un mesaj pe o rețea de socializare, în care îi urează, printre altele, multă sănătate.

„Alexandru Arșinel este internat în spital cu Covid. Și soția dumnealui este în aceeași situație. În ianuarie maestrul a primit prima doză de Pfizer iar pe 10 februarie a făcut rapelul.

“Da, este adevărat! Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul. Asta este! Sunt în spital acum…” a declarat îndrăgit actor unei publicații online.

Actorul a crezut întotdeauna în existența virusului care a dat planeta peste cap… Îmi amintesc anul trecut pe vremea asta, prin Organizația Caritabilă pe care o conduc, i-am făcut o vizită maestrului, i-am dus un coș plin cu fructe și verdețuri din piață. Era o perioadă de restricții în care persoanele vârstnice nu aveau voie să iasă din casă decât două ore pe zi.

Îi doresc MULTĂ SĂNĂTATE dlui Arșinel și soției dumnealui. Îl îmbrățișez cu mult drag și îi transmit: „Maestre este o gripă ca oricare alta…fiți tare, calm, încrezător și motivat ca să vă vindecați repede și complet”.”, a scris Adina Alberts pe Facebook.

Comentarii
  • Doctore, nu vorbi cu jumătăți de adevăr, nu iti va ridica nimeni statuie nici pe lumea asta, nici în cealaltă. Ai curajul și ai demnitate, dacă poți…

Adauga un comentariu