Actualitate

Medicul Adrian Streinu Cercel, pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

Publicat: 16 oct. 2020
Medicul Adrian Streinu Cercel

Decizie de ultimă oră a Partidului Social Democrat. Vineri, 15 octombrie 2020, gruparea social democrată ar pregăti o nouă mutare, după ce medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, și-a anunțat, joi seara, candidatura pe listele partidului la alegerile parlamentare ce au loc pe data de 6 decembrie 2020.

Astfel, următorul pe listă ar fi medicul Adrian Streinu Cercel care ar fi pe lista social democraților pentru Senat.

Managerului Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, este dorit de PSD pe lista formațiunii pentru alegerile parlamentare, spun surse din partid.

Social-democrații sunt dispuși să-i ofere medicului un loc fruntaș pe lista candidaților la Senat, în București, listă care va fi deschisă de Gabriela Firea.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a fost deja cooptat de PSD pentru parlamentare si va deschide, cel mai probabil, lista la Camera Deputatilor în București.

A fost anunțată oficial candidatura lui Alexandru Rafila la alegerile parlamentare din partea PSD

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, s-a înscris în Partidul Social Democrat. Acesta va candida la alegerile parlamentare din partea PSD. El va fi, cel mai probabil, cap de lista pentru candidatura la Camera Deputaților, în Capitală.

„Am spus ca partidul trebuie sa se deschida pentru specialistii recunoscuti national si international. Ii multumesc dlui profesor Rafila ca s-a alaturat echipei noastre”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă comună cu Alexandru Rafila, la sediul central PSD.

„A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar am o carieră administrativă în spate și cred că pot să ajut această țară împreună cu alți colegi”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a adăugat că se va lupta cu pandemia prin inițierea unor proiecte legislative. Reprezentantul OMS a adăugat că va face doar ce îi dictează conștiința în viitorul Parlament în ceea ce privește zona sănătății: „Eu mai intai sunt medic si in al doilea rand voi fi membru al PSD”, a spus el. Rafila a precizat ca i-a spus acest lucru lui Ciolacu si ca liderul PSD a fost de acord.

Alexandru Rafila, despre recordul de cazuri noi de infectări: „Nu trebuie să așteptăm ca lucrurile să se întâmple!

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a vorbit despre recordul de cazuri noi de infectări anunțat astăzi. Alexandru Rafila a declarat că este necesar să vedem care sunt sursele noilor cazuri și atrage atenția că marea problemă ar putea să fie la mijloacele de transport public în comun.

„Azi începem cu 4, peste 4000. Dacă o să avem în jur de 4000-4500 o să avem o nouă creștere la ATI. Lucrurile astea trebuie oprite. Nu putem asista la blocarea sistemului de sănătate. Se ajunge la victime. Nu putem să așteptăm să vedem 3000 de pacienți la ATI. Nu avem aceste paturi. Nu trebuie să așteptăm ca lucrurile să se întâmple“, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Sursele de cazuri noi trebuie oprite!“

Reprezentantul României la OMS a menționat că o să trebuiască să vedem care sunt sursele cazurilor noi, iar acele activități trebuie oprite.

„O să trebuiască să vedem care sunt sursele cazurilor noi. Discutăm de transmitere comunitară, dar există activități care generează acele cazuri. Acele activități trebuie oprite. Trebuie să vedem. Nu-s importante calculele INSP sau altă instituție. Trendul crescător continuă de ceva vreme. Zona cea mai sensibilă acum e zona transportului public și a celui în comun. Nu reușește să se coreleze cu un program de trei ore, pus de toți angajatorii. Parcul de transport să fie la capacitate maximă în acel interval de trei ore“, a precizat Alexandru Rafila.

Comentarii
  • Sunteti medici sau politicieni? ATI DEPUS UN JURAMANT pentru a sluji bolavul nu un partid politic. Sa va fie rusine. Sper sa ramaneti fara drept de practica a profesiei pentru ca ati dezamagit poporul roman. Noi avem nevoie de medici nu de politruci.

Adauga un comentariu